Завантаження ...
banner

Регіональному ландшафтному парку “Ніжинський” бути

Більше двох років тривала клопітка робота зі створення регіонального ландшафтного парку “Ніжинський”. Все почалося з намірів Європейської комісії та Програми розвитку ООН в Україні реалізувати проект ClimaEast: “Збереження та стале використання торфовищ”,

Більше двох років тривала клопітка робота зі створення регіонального ландшафтного парку “Ніжинський”. Все почалося з намірів Європейської комісії та Програми розвитку ООН в Україні реалізувати проект ClimaEast: “Збереження та стале використання торфовищ”, одним із компонентів якого і було створення регіонального ландшафтного парку.

Ініціатива голови Ніжинської районної ради Олега БУЗУНА дозволила звернути увагу європеців на Ніжинський район.
 
За цей період спільними зусиллями було зроблено чимало роботи: виготовили проектно-кошторисну документацію, науково обґрунтували необхідність створення такої природоохоронної установи у межах району, отримали згоду власників розпайованих земель на включення їх ділянок до складу парку тощо.
 
І ось 28 січня 2015 р. на 27 (позачерговій) сесії Ніжинської районної ради було схвалено проект створення регіонального ландшафтного парку “Ніжинський”. Наступним кроком повинно було стати прийняття рішення на сесії Чернігівської обласної ради про створення парку.
 
28 травня на позачерговій 25 сесії обласної ради депутати підтримали рішення про створення Регіонального ландшафтного парку “Ніжинський”, до складу якого увійдуть території 5 сільських рад району.
 
Роботи ще достатньо залишається, але сподіваємося, що регіональний ландшафтний парк “Ніжинський”, окрім збереження цінних природних та історико-культурних комплексів та об’єктів, дасть поштовх до створення умов для ефективного туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності, що спонукатиме виникнення нових робочих місць, розвитку наукових досліджень, моніторингу довкілля та рекреаційної діяльності, здійснення будівництва, реконструкції та реставрації різних об’єктів, формування інженерно-транспортної інфраструктури, сприяння екологічній освітньо-виховній роботі та, зрештою, широкої реклами Ніжинщини, де теж є на що подивитися навіть закордонним туристам.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: