Завантаження ...
banner
banner

Пригоди "скандинавців" у Ніжині. Фото та відео


Неодноразово редакція mynizhyn.com публікувала інформацію про ГО "Ніжин-Сканді-Тур" та її голову Олену Овчар. Саме пані Олена (Шанс) вже давно організовує сканді-екскурсії по Ніжину. Сканді - це скорочення від назви одного з видів активного дозвілля - "скандинавська хода".

31 січня Оленою Овчар, сертифікованим інструктором зі скандинавської ходи та Сергієм Зозулею, завідувачем відділу історії міста Ніжинського краєзнавчого музею була організована чергова сканді-екскурсія "На Магерки".

Цікаві розповіді про панночку Миколи Гоголя (Яновського), історію Ніжинського університету та засновників Ніжинської гімназії вищих наук князів Безбородьків в поєднанні з активним, фізичним навантаженням подарували неймовірне задоволення всім учасникам!

Олена Овчар, організаторка скандинавської ходи в Ніжині розповідає наступне:
"Швидко промайнув час сканді-екскурсії «На Маґерки!», яка відбулася 31 січня 2021 р. мальовничими ніжинськими історичними передмістями Магерки й Обідовщина. Учасники, більшість із котрих уперше в житті взяли в руки палиці для скандинавської ходьби, були щирі й своєму прагненні навчитися цьому виду фітнесу, гарно працювали над технікою ходьби й старанно слухали гіда-екскурсовода. Всі отримали разом із фізичним навантаженням заряд енергії, бадьорості й гарного настрою; більше двох годин провели в активному русі на свіжому повітрі. А також дізналися багато цікавого й нового про рідне місто.

Нагадуємо, що соціальний проєкт «Ніжин-Сканді-Тур» проводиться завдяки фінансовій підтримці Active Citizens – British Council

Також, хочемо подякувати за підтримку Молодіжному центру та ГО ЛІМ за допомогу із музичним супроводом фізичної руханки перед початком сканді-екскурсії Ніжинському територіальному центру за фото- та відеосупровід заходу; Управлінню культури і туризму Ніжинської міської ради, зокрема, Ніжинському краєзнавчому музею імені Івана Спаського за забезпечення екскурсійного супроводу силами завідувача відділу історії міста Ніжина Сергія Зозулі.

Та окремо, ГО «Ніжин-СКанді-Тур» за супровід сертифікованого інструктора зі скандинавської ходьби з 8 річним стажем, Оленою Шанс, яка запрошує ознайомитись з діяльністю ГО на сторінці у фейсбуці

https://www.facebook.com/groups/153956471393834

Сканді-екскурсія, що відбулася 31 січня 2021 р. – лише початок реалізації грантового проєкту «Active Citizens» від представництва Британської ради в Україні. Таких заходів заплановано ще 9 у межах цього проєкту. Наступна сканді-екскурсія має відбутися у неділю 7 лютого 2021 р. Узяти участь у ній, як й усіх наступних, можуть усі охочі, заповнивши попередньо реєстраційну форму й надіславши її до організаторів.

Щоб стати учасником, заповни реєстраційну форму за посиланням https://forms.gle/UYkiQF1bjuQe3ZRH9

Фото Лілії Журко та Лізи Саєнко

















Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: