Завантаження ...
banner

Відома на Чернігівщині журналістка вакцинувалася від COVID-19

Нещодавно Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав наказ, яким дозволив робити щеплення у першій хвилі громадським діячам, діячам культури та спорту, лідерам релігійних спільнот, іншим персонам, які мають авторитет у суспільстві.

Ніжин, Чернігівщина, вакцинація, публічність

Нещодавно Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав наказ, яким дозволив робити щеплення у першій хвилі громадським діячам, діячам культури та спорту, лідерам релігійних спільнот, іншим персонам, які мають авторитет у суспільстві. Ця умова діє в разі, якщо залишаються "вільні" дози вакцини і учасників "першої хвилі" не вистачає. 

Читати також: Чи планує мер Ніжина Олександр Кодола вакцинуватися від коронавірусу

Після оприлюднення наказу обласний центр громадського здоров’я сформував резервний список громадських діячів (який наповнюється досі) і у випадку залишків з бажаючими зв’язується координатор.




– Коли дізналась, що з’явилась можливість вакцинуватися від «ковіду», я подзвонила координаторам і повідомила, що раптом так вийде, що відкрили флакон, а хтось із медиків не зможе чи не захоче вакцинуватися і дозу доведеться утилізувати, то я готова приїхати будь-якого дня куди скажете, – розповіла шеф-редакторка Бюро новин Чернігівської філії Національної телерадіокомпанії України Алла Скорик. Вона наголосила, що, на її думку, медиків дійсно потрібно захистити попереду всіх, але вакцина не може пропадати.


Ще одна громадська діячка Ольга Палькова-Свірчевська, у своєму дописі в соцмережі написала: «...У флаконі 10 доз вакцини. Строк зберігання дуже малий. Залишки вакцини необхідно утилізувати. А це втрачені гроші і не вакциновані люди. Тому за наказом 369 МОЗ дозу можуть віддати комусь з черги очікування.

Дозволено щепити невикористаною дозою медиків, військових, а також  громадських та публічних діячів, спортсменів, діячів культури  тощо для популяризації вакцинації. Нещодавно дозволили щепити підприємців, що працюють в медичній сфері... P.s. Ніяково іти в одну чергу з медиками, зле, що знову маєм ручне управління, але моя безпека і здоров'я - лише моя відповідальність. Чого і вам бажаю".

Загалом на Чернігівщині вже вакциновано понад 30 бажаючих зі списку очікування. Усі вони почувають себе добре, з побічними реакціями до медиків не звертались. Багато хто з них інформує про свій стан у фейсбуці.

Джерело: Чернігівська ОДА
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: