Завантаження ...
banner

У Ніжинському районі селяни мітингують проти хімічного заводу за 500 метрів від хат

Ситуація розгорнулась довкола питання будівництва майбутнього промислового хімічного об’єкту за 500 метрів від людських обійсть. Другий день холдинг вчиняє спробу пробурити свердловину без спецдозволів та всупереч законодавству про охорону надр.

Ніжинський_район, мітинг, хімічний_завод

Не встигли охолонути стільці після переговорів голови Крутівської ОТГ Олега Бузуна з представником СТОв "Дружба-Нова", як вже за годину на місце майбутнього хімічного об'єкту заїхала бурильна машина, Хоча під час перемовин представники майбутнього заводу пообіцяли не вчиняти жодних дій до проведення громадських слухань.

Яким же було здивування старости села
Хороше Озеро, яке відноситься до Крутівської громади, Миколи Редевича, коли прямісінько на його очах почали розкладати шланги. Керували процесом ті ж самі люди, які годину тому обіцяли дочекатись рішення громади.

Мешканці Хорошого Озера мобілізувались, на диво, швидко. За півгодини під коморами було вже близько півсотні осіб. Техніку заховали. Люди вимагають прибрати бурильну машину, оскільки не вірять обіцянкам представників агрохолдингу. Викликали поліцейських, повідомили на гарячу лінію Чернігівської ОДА та в Державну екологічну інспекцію України.

Ситуація “гаряча” і, схоже, що ніч буде бурхливою. 

Нагадаємо, ситуація розгорнулась довкола питання будівництва майбутнього промислового хімічного об’єкту за 500 метрів від людських обійсть. Другий день холдинг вчиняє спробу пробурити свердловину без спецдозволів та всупереч законодавству про охорону надр. Люди намагаються самостійно припинити незаконні дії.

Громадські слухання з цього питання заплановані на вівторок, 23 березня. 10.00.

Віталій Назаренко, "Спецкор регіон"
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: