Завантаження ...
banner

До Дня соціальної роботи у Ніжині відбувся круглий стіл

Кожного року у третій вівторок березня у всьому світі відзначається ДЕНЬ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ

Всесвітнього дня соціальної роботи, Убунту: зміцнення соціальної солідарності та глобальних взаємозв'язків, Соціальна робота, Active Citizens Ukraine British council Ukraine, кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи
Кожного року у третій вівторок березня
у всьому світі відзначається ДЕНЬ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ, який запроваджений за ініціативи Міжнародної федерації соціальних працівників, Міжнародної асоціації шкіл соціальної роботи, Міжнародної ради з питань соціального забезпечення.

Особливістю цього дня є те, що кожного року це свято є тематичним, а тема вибирається на 2 роки згідно з 10-річною «Глобальною програмою соціальної роботи та соціального розвитку». Тема цьогорічного Всесвітнього дня соціальної роботи: «Убунту: зміцнення соціальної солідарності та глобальних взаємозв'язків».

Питання зміцнення взаємозв’язків у сфері соціальної роботи є одним із пріоритетних для кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, яка до відзначення свята підійшла по діловому.

Так, 16 березня 2021 р. за ініціативи кафедри було організовано і проведено Круглий стіл для фахівців, науковців, громадських діячів, студентів на тему «Соціальна робота: професія і покликання», який зібрав близько 80 учасників.

Після вітальних слів представників міської влади та адміністрації університету, закордонного включення польських колег, були обговорені такі питання: міжнародні орієнтири та партнерство у соціальній роботі; проблеми та перспективи у сфері соціальної роботи; шлях у професію: побудова кар'єрної траєкторії.

На заході були присутні фактично всі керівники ніжинських закладів, установ, служб соціальної роботи, представники благодійних і релігійних організацій, доповіді яких носили потужний мотиваційний характер для студентів.

Відмітимо виступи директорки НМЦССДМ Кучеровської Н. М., директорки Територіального центру соціального обслуговування Шаповалової І. М., головного спеціаліста Відділу у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради Рой Т.М., керівниці Ніжинського міського молодіжного центру Тимченко А.В., керівниці Ніжинського представництва Товариства Червоного Хреста України Саєнко Н. В. та ін.

Також цього дня відбулась презентація двох українсько-польських монографій, над яким працювали колективи авторів з Ніжина, Києва, Харкова, Хелма, і які присвячені різним аспектам актуальних соціальних проблем в Україні і Польщі.

У презентації взяла участь доктор кафедри педагогіки Державної вищої професійної школи в Хелмі Бейгер Г., яка наголосила, що це результат напруженої співпраці і продовження циклу спільних наукових праць українських і польських науковців.

Ще одним гарним починанням цього дня став старт нового проєкту соціальної дії «Хвилина для мене», який розроблений на кафедрі соціальної педагогіки і соціальної роботи (керівник – Б’янка Г.Г.) і реалізується за адміністративної підтримки ГО "Лабораторія Ініціативної Молоді" спільно з КЗ Ніжинський міський молодіжний центр та фінансування програми Active Citizens Ukraine British council Ukraine.

Проєкт спрямований на підтримку сімей, що мають дітей з інвалідністю і буде реалізовуватись протягом кількох місяців. Як наголосив на відкритті проєкту завідувач кафедри проф. Лісовець О.В.: «та робота, яка розпочинається сьогодні, для нашої кафедри це не просто черговий проєкт, який реалізували і забули, це черговий крок нашої багаторічної співпраці із установами, організаціями, які займаються проблемами людей з інвалідністю, з родинами, які потребують різного роду допомоги і підтримки. Ми вже накопичили певний досвід у цьому напрямі і тепер маємо можливість ним поділитися та охопити значно більшу аудиторію. Двері нашої кафедри завжди відкриті і в підготовці фахівців соціальної роботи, і в підвищенні кваліфікації, і у виконанні важливої місії – допомоги людям».

Гаслом Всесвітнього дня соціальної роботи у 2021 році є слова «Я є тому, що є ми», які якнайвлучніше підтверджують тезу про необхідність і важливість партнерства на всіх рівнях. Ця теза підтверджується і справами колективу кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, який вітає зі святом усіх студентів, випускників, партнерів та всіх небайдужих до справи допомоги людям!
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: