Завантаження ...
banner

Чернігівщина знову опинилася за крок до "червоної" зони

У Чернігівській області індикатори визначення рівнів епідемічної небезпеки наближаються до граничних показників, при перевищенні яких регіон буде віднесений до "червоної зони". Станом на 24 березня коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування 16,6 % при граничному показнику 20%.

Чернігівщина, Ніжин, червона_зона

У Чернігівській області індикатори визначення рівнів епідемічної небезпеки наближаються до граничних показників, при перевищенні яких регіон буде віднесений до "червоної зони". Станом на 24 березня коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування 16,6 % при граничному показнику 20%.

Про це під час щотижневого брифінгу повідомила голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко.

Читати також: У Ніжині більшає хворих на коронавірус


– В області перевищений показник рівня госпіталізації понад 80%, і він постійно зростає. На сьогодні у медзакладах на лікуванні перебуває 736 осіб. Зайнято 61% ліжкомісць визначених для лікування хворих на коронавірус. Завантаженість ліжок з киснем становить 55%, порівнюючи з попереднім показником у 44%, – зазначила Анна Коваленко, додавши, що охоплення тестуванням сягає 1 084 особи на 100 тисяч населення.

Очільниця обладержадміністрації розповіла про проведену роботу задля збільшення кількості ліжок та забезпечення їх киснем. За її словами для госпіталізації хворих з COVID-19 у 18 лікарнях області підготовлено – 1621 ліжко, з них понад 88 % забезпечено подачею кисню. 

Постійно проводиться робота по забезпеченню медичних закладів засобами індивідуального захисту. Нещодавно Управління охорони здоров’я отримало експрес-тести та засоби захисту від ДП "Медичні закупівлі", які розподілятимуться між закладами, що проводять первинний медичний огляд. Також днями медики обласної лікарні отримали допомогу від благодійного фонду "Карітас України". 

В області загалом застраховано 1765 медиків, з них 1 607 надають допомогу хворим на ковід. Захворіли на коронавірус 177 застрахованих, з них 107 випадків були визнані страховими і виплачена компенсація.

Голова облдержадміністрації наголосила, що в регіоні продовжується імунізаційна компанія проти коронавірусної інфекції й вакциновано наразі 2965 людей. 

– За минулу добу в області щеплення проти COVID-19 отримали 350 осіб. З них мобільними бригадами вакциновано 250 осіб, у пунктах щеплень – 100, – зазначила Анна Коваленко. – Вакцину отримали жителі Прилуцького, Талалаївського, Чернігівського, Козелецького, Городнянського, Менського, Новгород-Сіверського районів, а також Чернігова, Ніжина та Прилук. Для проведення імунізаційної кампанії вчора було залучено шість мобільних бригад та працювали 8 кабінетів щеплень.

Голова ОДА підкреслила, що імунізація на Чернігівщині відбувається згідно з планом вакцинації, який був поданий до Центру громадського здоров’я МОЗ України, не відстаючи. 

За словами Анни Коваленко зупинити поширення небезпечної хвороби COVID-19 можна лише формуючи колективний імунітет. 

- Наразі область перебуває у "помаранчевій зоні". Це означає, що ми на межі з "червоним"  рівнем епідемічної небезпеки. Якщо динаміка захворюваності буде збережена, то будемо змушені вводити жорсткі карантинні обмеження, - підкреслила голова ОДА та звернулась до представників бізнесу із закликом дотримуватись правил рекомендованих МОЗ України. 

За матеріалами Чернігівської ОДА
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: