Завантаження ...
banner
banner

Підприємець хотів "нагрітися" на бюджетних коштах Ніжинської громади

Посадовець заволодів бюджетними коштами у сумі понад 120 тисяч гривень, що були виділені з бюджету Ніжинської міської ради на виконання робіт із капітального ремонту елементів благоустрою із встановленням архітектурно-паркової композиції із сонячними панелями в м. Ніжині...

За процесуального керівництва прокурорів Ніжинської окружної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора малого приватного підприємства за фактами  службового підроблення та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем ( ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України).

За даними слідства, посадовець заволодів бюджетними коштами у сумі понад 120 тисяч гривень, що були виділені з бюджету Ніжинської міської ради на виконання робіт із капітального ремонту елементів благоустрою із встановленням архітектурно-паркової композиції із сонячними панелями в  м. Ніжині. До довідок про вартість виконаних будівельних робіт та акту вартості устаткування, які є офіційними документами, підприємець вніс завідомо неправдиві відомості, що дозволило йому незаконно заволодіти коштами громади.
У прокуратурі нагадують, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами пресслужби Чернігівської обласної прокуратури
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: