Завантаження ...
banner
banner

Будівельна готовність 97 %: зовсім скоро запрацює оновлене приймальне відділення Ніжинської лікарні

Приймальні відділення дев’яти опорних лікарень Чернігівщини відкриються цьогоріч після капітального ремонту та модернізації, виконаних в рамках програми Президента України «Велике будівництво». За дорученням голови Чернігівської ОДА Анни Коваленко...

Ніжин, лікарня, Велике_будівництво

Приймальні відділення дев’яти опорних лікарень Чернігівщини відкриються цьогоріч після капітального ремонту та модернізації, виконаних в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

За дорученням голови Чернігівської ОДА Анни Коваленко, у вівторок, 6 квітня, начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш перевірив хід будівельних робіт у приймальних відділеннях Козелецької і Бобровицької районних лікарень та Ніжинської міської.

Відсоток виконання будівельних робіт у Ніжинській міській лікарні становить 97%. Наразі проводяться оздоблення приміщень, заходи з підсилення конструкції для встановлення медичного обладнання та захисту від випромінювання. Завершуються роботи з облаштування рампи для автомобілів швидкої допомоги, встановлюються інформаційні вказівники.

Загалом на реконструкцію та ремонт приймальних відділень на Чернігівщині передбачено 72 мільйони гривень, вже освоєно 57,74 мільйона з цих коштів. Крім того, у 2021 році освоєно більше 1,6 мільйона з місцевого бюджету, залучено 314,564 тисячі гривень власних коштів медзакладів. Середній відсоток фактично виконаних будівельних робіт – 98,9%.

Після завершення ремонтних робіт у приймальних відділеннях встановлюють сучасне обладнання: системи ендоскопічної візуалізації, рентгенівські агіографічні стаціонарні цифрові системи, а також комп’ютерні і магнітно-резонансні томографи. Частина обладнання вже надійшла до медзакладів, решта очікується впродовж квітня.

За матеріалами видання "Чернігівський монітор"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: