Завантаження ...
banner

У знаменитому історико-культурному заповіднику на Ніжинщині відкрили туристичний сезон

Костюмована екскурсія, натуральне хутро з соболів та песця, монети та ще близько 20 нових експонатів. У заповіднику «Гетьманська столиця» у Батурині відкрили туристичний сезон. До відкриття туристичного сезону оновили експозицію у гетьманській канцелярії.

Ніжинщина, Батурин, експозиція

Костюмована екскурсія, натуральне хутро з соболів та песця, монети та ще близько 20 нових експонатів. У заповіднику «Гетьманська столиця» у Батурині відкрили туристичний сезон.

До відкриття туристичного сезону оновили експозицію у гетьманській канцелярії.

«У експозиції з'явилися гроші. Дем’ян Анатолійович розбагатів талерами – це популярна європейська монета. Ходила і в Україні, велика срібна монета, від 30 до 40 грамів», – розповідає науковий співробітник Віталій Мамалага.

Читати також: На Ніжинщині, під час ремонту лікарні, знайшли раритетні ікони

Окрім 50 нових монет, в експозиції з'явилося хутро: тут і лисиця, песець, бобер та каракуль. Також виставку доповнила точна копія шаблі Самойловича з арабським написом, турецький кавовий набір, а ще книги, універсали та порохівниці.

За словами завідувачки відділу Марини Хармак, на новинки в музеї витратили 250 тисяч гривень – це все гроші благодійників.

Джерело: Суспільне

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: