Завантаження ...
banner
banner

Багаторазова чемпіонка України з дзюдо та самбо Наталія Чистякова про олімпійські плани та спортивну школу

Ніжин по праву можна назвати спортивним містечком. Безліч секцій, гуртків та спортивних шкіл задовольняють найрізноманітніші потреби дитини в активному розвитку.

Наталія Чистякова, багаторазова чемпіонка України з дзюдо та самбо, майстриня спорту, Ніжин, школа Дзюдо, Сергій Полтавцев
Ніжин по праву можна назвати спортивним містечком. Безліч секцій, гуртків та спортивних шкіл задовольняють найрізноманітніші потреби дитини в активному розвитку. 

Однією з найуспішніших спортивних галузей Ніжина можна назвати ДзюдоСамбо. Саме в цьому бойовому мистецтві Ніжин досяг небувалих вершин, а все завдяки  спортсменці Наталії Чистяковій та її тренеру Сергію Полтавцеву.

19 квітня, зовсім випадково, журналісти mynizhyn.com зустрілися в місті з юною ніжинською спортсменкою, гордістю Ніжина, багаторазовою чемпіонкою України з дзюдо та самбо, майстром спорту та просто красунею Наталією Чистяковою.

Не марнуючи цей вдалий шанс ми запитали у Наталі про справи, настрій та плани на майбутнє.

За словами юної спортсменки вона зараз перебуває в активній фазі тренувань до Універсіади України 24-25 квітня, а потім до кубка Європи по дзюдо, який відбудеться 1-2 травня.

- Як часто треба тренуватися, аби підтримувати свій статус чемпіонки України?

Підготовка – один з найважливіших елементів перемоги. М’язи повинні бути постійно в тонусі, тому тренування проходять кожного дня по два рази. Той хто хоче досягти результату має завжди бути активним!

- Як опинилася в цьому виді спорту?

До спортивної зали мене привів мій тато і відтоді вона стала для мене другою домівкою. Нас завжди розвивали в різних сферах життя. Це було цікаво та втамовувало мою жагу до постійної активності. 

- Скільки років ти вже займаєшся дзюдо?

14 років. Більша частина мого життя присвячена цьому цікавому виду спорту - Дзюдо.
 

- Як ти дивишся на розвиток Дзюдо в Ніжині?

Дуже хотілося, щоб у Ніжині була створена своя, окрема школа Дзюдо. Наші успіхи та досягнення говорять про те, що ми варті цього! Ми вже давно переросли комплексні школи і власний заклад лише допоможе нам у досягненні ще більших висот.

- Що дасть ніжинським дзюдоїстам окрема школа?

Окрема школа, це можливість залучати більше спонсорських коштів на розвиток Дзюдо в Ніжині та не розпилювати свої сили на інші справи окрім тренерства своїх вихованців. 
У нас сім професійних тренерів-дзюдоїстів, вони працюють на межі своїх можливостей та потужностей. Вкладаються не лише особистим часом, а й емоційними ресурсами. Різнобічна, фахова освіта дає молодим дзюдоїстам всебічний розвиток та можливість досягати найвищих висот у спорті.

-         Що для тебе дзюдо? 

Дзюдо - це моє життя, нічим іншим я не планую займатися. І коли не зможу продовжувати кар'єру спортсмена, то хочу розпочати тренувати майбутніх дзюдоїстів у ніжинській школі Дзюдо!

- Які найамбітніші плани на майбутнє?

Наразі в моїх планах Олімпійські ігри 2024  у Франції. І не просто взяти участь, а здобути золоту медаль для України і Ніжина!

Ми бажаємо Наталі Чистяковій, нашій красуні-спортсменці, втілення найсміливіших та найамбітніших планів!
Наталія Чистякова, багаторазова чемпіонка України з дзюдо та самбо, майстриня спорту, Ніжин, школа Дзюдо, Сергій Полтавцев
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: