Завантаження ...
banner
banner

Легендарний дитячий санаторій на Ніжинщині уникнув закриття

Питання закриття санаторію «Пролісок» зняли з розгляду сесії Чернігівської облради. Це відбулось на прохання розробника проєкту рішення — Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА.Подальшу долю санаторію обговорюватимуть з колективом закладу.

Ніжинщина, санаторій, Пролісок

Питання закриття санаторію «Пролісок» зняли з розгляду сесії Чернігівської облради. Це відбулось на прохання розробника проєкту рішення — Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА.

Подальшу долю санаторію обговорюватимуть з колективом закладу.

Нагадаємо, у п'ятницю, 23 квітня, продовжилась робота четвертої сесії Чернігівської облради. Перерву в ній оголосили у вівторок, 20 квітня, бо у частини депутатів перестали працювати планшети і вони не могли голосувати. Зі 105-ти питань, які внесли на розгляд, встигли розглянути 18.

Читати також: На Ніжинщині хочуть закрити санаторій "Пролісок"

Крайнім було питання про закриття дитячого санаторію «Пролісок», що у Ніжинському районі.

З 1-го квітня минулого року санаторій залишився без фінансування. Національна служба здоров’я України не передбачила пакетів із санаторного оздоровлення.

За словами заступниці голови ОДА Жанни Шерстюк, рік санаторій перебуває у режимі простою. В цей час 120 працівників отримують заробітну плату, не виходячи навіть на роботу. Обласному бюджету в рік це коштує 7 мільйонів гривень.

Перша заступниця голови облради Ніна Лемеш додала, що стан будівель, стан протипожежної безпеки не відповідає нормам та стандартам. Тому заклад навряд чи спроможний надавати якісні послуги дітям.

Проти закриття санаторію був депутат облради Сергій Пащенко. Головним аргументом за збереження закладу, на його думку, є те, що це останній дитячий санаторій в області. Тому Пащенко закликав відремонтувати заклад, а не закривати його.

Депутат Сергій Амельченко для збереження санаторію запропонував залучити гроші приватних інвесторів.

Джерело: Суспільне
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: