Завантаження ...
banner
banner

Відразу двоє ніжинців, рибак і водій, постраждали від кабана Гриші

Нещодавно на трасі Чернігів - Прилуки - Пирятин поблизу заводу покрівельних матеріалів сталася дорожньо-транспортна пригода, винуватцем якого був не водій і не пішохід, а ... кучерявий кабан Гриша.

Кабан, Рибалки, ДТП, свйський кабан збив велосипедиста, велосипедиста збив кабан,

Нещодавно на трасі Чернігів - Прилуки - Пирятин поблизу заводу покрівельних матеріалів сталася дорожньо-транспортна пригода, винуватцем якого був не водій і не пішохід, а ... кучерявий кабан Гриша. Його господар, Михайло Мартиненко розводить поросят угорської породи мангал. Кабан Гриша один із них

Михайло Іванович живе біля траси, на повороті на залізничну станцію Муравійка. Щодня переганяє свою живність через дорогу на поле і назад. У той день кози, як завжди, паслися там. Разом з ними бігав і Гриша. Близько о пів на шосту Михайло Іванович перегнав їх додому, а кабан залишився на протилежному боці. У цей час по трасі з села Виблі на станцію на велосипедах їхали два ніжинських рибалки. З боку Чернігова їх наздоганяв автомобіль Renault Kangoo. Водій, за збігом обставин також ніжинець пішов на обгін, і тут Гриша став перебігати дорогу. Відреагувати водій не встиг і збив кабана. Чи то за інерцією, чи то від больового шоку той продовжував бігти далі і ... збив одного з велосипедистів.

- Водій автомобіля відразу ж викликав працівників ДАІ та «швидку», - говорить начальник відділення ДАІ Куликівського району Орест Кривенко.

- Падаючи, 74-річний велосипедист зламав два ребра і отримав струс головното мозку. Його відразу доставили до Куликівської ЦРЛ. Незабаром родичі забрали його до Ніжина.

Одне ДТП - три неприємності: у рибалки проблеми зі здоров'ям, у водія Renault пошкоджений автомобіль, а свині Михайла Івановича залишилися без ватажка - Гриша загинув.

- До матеріального збитку я ставлюся філософськи, а от морально важко. І сама ситуація неприємна, і Гришу шкода.
- Куди поділи його тушу?

- Думали, можна буде хоч на м'ясо пустити. Але поки мій товариш з'їздив додому за інструментами, поки підняли і перенесли кабана (важив він понад 100 кг!), Поки засмолили, було вже 11 вечора. Стали обробляти - всередині повно крові. Закопали Гришу ... Але кабан - це таке, велосипедиста шкода ще більше!

- Виходить, з мангалів у Вас залишилися Груня і Рудя? - Питаю Михайла Івановича.
- Та де там! Одна Рудя. Груню в квітні теж збила машина. І ще дві в'єтнамські свинки - Мотя і Роня.
- То, може, пасіть їх по-уважніше ... - раджу чоловікові.
- Нехай і водії теж будуть обачнішими. Побачивши тварину на дорозі, нехай тиснуть на гальма, а не на сигнал, як зазвичай роблять.

Однак Орест Кривенко зазначив:
- Вини водія у цьому ДТП немає, як і провини велосипедистів. Свої обов'язки погонича не виконав власник кабана. Ступінь його провини визначить суд.

Катерина Дроздова, Аліна Ковалева, щотижневик «ГАРТ» №26 (2726)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: