Завантаження ...
banner
banner

Засідання виконкому: мобілізація населення, відловлювання тварин і ремонт доріг

35 хвилин — розгляд робочих проектів рішень по порядку денному, дві з половиною години — обговорення проблем ніжинців. Саме стільки часу вчора, 25 червня, було витрачено на засіданні виконкому

35 хвилин — розгляд робочих проектів рішень по порядку денному, дві з половиною години — обговорення проблем ніжинців. Саме так відбувалось вчора, 25 червня, засідання  виконавчого комітету міської ради. Серед запланованого найважливішим питанням було прийняття рішення щодо чергової хвилі мобілізації. Решта — дозвіл на будівництво балкону, дозвіл на спорудження громадського туалету біля цекви євангелістів, інвентаризація захисних споруд, усиновлення дітей, тобто типові поточні рішення. Варто зупинитись на деяких питаннях, що обговорювалися на виконкомі.

По­перше, це проект рішення, який розглядався на минулому тижні — про надання дозволу на реконструкцію магазинів на комунальному ринку, які належать приватному підприємцю Іценку. Як виявилось, земельна ділянка там дійсно була йому продана ще 2003 року за рішенням 10­-ї сесії міської ради і він має повне право розпоряджатися нею. Тому цього разу дозвіл на перебудову був даний без заперечень. Виникає лише запитання: чому відділ архітектури не підготував всю необхідну інформацію на минуле засідання, додав роботи і собі, і виконкому, та ще й примусив похвилюватися власника будівель?
 
По­друге, питання відлову тварин. Після зустрічі з лисицею у Ніжині на минулому тижні виявилось, що жодна служба не має можливості займатися такою роботою у випадку якої­небудь надзвичайної події. Представник служби МЧС відверто сказав, що при потребі могли б це робити, але раніше ніколи цим не займались, не мають необхідного інструменту і, більше того, уявлення не мають як тварин потрібно ловити. В ході обговорення виявилося, що до 2012 року виловом собак по місту займались ВУКГ, але з того часу — ніхто! Законодавчо відловом тварин повинна займатись міська рада.
 
Відразу перейшли й до іншої проблеми: збільшилась кількість собак на вулицях, які кидаються на велосипедистів, дітей. За перше півріччя зареєстровано більше 100 випадків укусів (щоправда хто кусав — інформації немає).
 
Є проблема і з захороненням загиблих тварин. У випадку виявлення сказу чи іншої небезпечної інфекції, загиблих тварин просто ніде захоронити! Ідею про спорудження в місті крематорію для тварин викликала сміх: будувати крематорій для однієї лисиці?! А от про місце для захоронення подумати варто. Як і визначитися з тими, хто буде ловити тварин.
 
По­третє, ремонт доріг. Про ремонт площі Франка біля магазинів “Арго” та “Освіти” і цього разу лише поговорили: не було представників ні підприємств, ні власника будівлі — Ніжинського державного університету. А от ремонт дороги між “Прогресом” та ліцеєм можуть взяти на себе самі підприємці: підраховано, що для ямкового ремонту там потрібно 90 тисяч гривень, а для повного — 250 тисяч. Підприємці наразі оцінюють свої можливості. А от проекти по ремонту вулиць Франка та Овдіївської підготовано і вже найближчим часом почнуть роботи. Як завжди на повний ремонт не вистачить грошей, але на найбільш проблемних місцях мають повністю змінти асфальтне покриття.

Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: