Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські ракетомоделісти найсильніші в Україні

У Дніпропетровську фінішував Чемпіонат України з ракетомодельного спорту серед юніорів та дорослих. Відбувся він на Дніпропетровщині на аеродромі Кам'янка. Змагалися 12 команд з різних куточків країни.

ракетомоделювання, ракетомодельний спорт ніжин, клуб ракетомоделювальників

У Дніпропетровську фінішував Чемпіонат України з ракетомодельного спорту серед юніорів та дорослих. Відбувся він на Дніпропетровщині на аеродромі Кам'янка. Змагалися 12 команд з різних куточків країни. За підсумками першості сформують збірну України, яка візьме участь у Чемпіонаті Європи.

Чемпіонат України з ракетомодельного спорту - це вирішальний старт для вітчизняних ракетомоделістів. Саме на цих змагань визначатися учасники Чемпіонату Європи, який відбудеться у Львові наприкінці серпня.
 
Щоб завоювати титул найсильнішої команди України, індивідуальні нагороди, а також отримати можливість виступити на Чемпіонаті Європи на аеродромі Кам'янка зібралися провідні українські команди і школи ракетомоделювання. Всього було представлено 11 областей, які змагалися протягом 3 днів.
 
Один з найбільш видовищних класів у цьому виді спорту - це клас моделей-копій С7. При запуску судді оцінюють реалізм польоту. Отримати максимальну кількість балів можна за ступінь деталізації моделі. Втім, підготувати модель до ідеального польоту дуже складно. Необхідно дотримуватися всіх нюансів.
 
Як і в будь-якому професійному спорті, в ракетомоделюванні існують жорсткі вимоги та обмеження. Довжина, висота польоту і навіть щільність ракети не повинні перевищувати прийняті стандарти.
 
У класі моделей-копій С7 перемогу серед юніорів святкував ніжинець Владислав Журавльов, який отримав 549 балів і став чемпіоном серед юніорів.  Серед дорослих  у всіх вікових категорія перемогу святкували також спортсмени з Ніжина. 

Вітаємо наших земляків з перемогою!


sports.dp.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: