Завантаження ...
banner

Ніжинські юні науковці - найкращі: дві перемоги на Всеукраїнській науковій конференції

З 22 по 26 квітня 2021 року у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова (м. Дніпро) пройшла XIX Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях»

Національний центр аерокосмічної освіти молоді, XIX Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів Зоряний шлях, Ніжинської станції юних техніків, Дубровний Михайло,  Примушко Андрій, Ніжин, ніжинці, переможці
З
22 по 26 квітня 2021 року у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова (м. Дніпро) пройшла XIX Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях», присвячена 60-річчю польоту людини в Космос, в заочному та online-форматах за 10 науково-практичними напрямами. Конференція стала черговим стартом до нових успіхів та досягнень у навчанні, науковій діяльності та технічній творчості талановитого юнацтва України, серед яких вихованці ракетомодельного гуртка (керівник Приданніков Д. Б.) Ніжинської станції юних техніків Чемпіон України з ракетомодельного спорту Дубровний Михайло та Чемпіон Європи з ракетомодельного спорту Примушко Андрій, повідомляє Ніжинська станція юних техніків.

26 квітня Дубровний Михайлоуспішно захистив науково-дослідну роботу «Французька геофізична ракета ERIDAN та її роль у міжнародних наукових дослідженнях» за напрямом «Космічні апарати і ракетно-космічна техніка». Дослідницьку роботу присвячено історії створення ракети «Eridan», значущості її участі у міжнародних наукових проектах та ролі у розвитку міжнародно-правового авіакосмічного співробітництва, зокрема між Україною та Францією, а також конструкційним та функціональним особливостям даної ракети з точки зору її використання в ракетокосмічном моделюванні.

Примушко Андрій впевнено представив на розсуд журі науково-дослідну роботу «Конструювання та виготовлення моделі-копії японської дослідницької космічної ракети LAMBDA 4S за удосконаленою технологією» за напрямом «Технічна творчість і ракетокосмічне моделювання». Дослідницьку роботу присвячено проблемі пошуку таких конструкційних матеріалів та технологій їх обробки у ракетомоделюванні, що відповідають вимогам безпечності, доступності, вологостійкості, термостійкості та можливості неодноразового використання на змаганнях з ракетомодельного спорту серед моделей-копій на реалістичність польоту.

6 травня 2021 року, в рамках підведення підсумків конференції, було проведено Круглий стіл «Космічна Україна – країна майбутнього» та оголошено результати конференції-конкурсу. Журі відзначило знання здобувачів освіти, талант, високий рівень конкурсних робіт, оригінальність мислення учасників, культуру спілкування в ході роботи напрямів, науково-практичний підхід щодо дослідницької діяльності учасників конференції.

Але найприємніше, що конкурсні роботи і Дубровного Михайла, і Примушка Андрія посіли І місця. Наші чемпіони вчергове довели, що вони найкращі в усьому – і в спорті, і в технічній творчості, і в наукових дослідженнях!

Щиро вітаємо хлопців з перемогою та висловлюємо подяку за високий рівень підготовки учасників Всеукраїнської конференції-конкурсу «Зоряний шлях» Приданнікову Денису Борисовичу, керівнику ракетомодельного гуртка, та Яременко Наталії Георгіївні, методисту Ніжинської СЮТ!

 


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: