Завантаження ...
banner

Катування, викрадення, шантаж: На Чернігівщині затримали рекетирів-добробатівців (відео)

Служба безпеки України припинила діяльність міжрегіонального злочинного угруповання, учасники якого причетні до скоєння тяжких злочинів.

СБУ, затримання, рекет, добробатівці, члени добровольчих батальйонів, Чернігівщина, викрадення, шантаж, катування,
Служба безпеки України припинила діяльність міжрегіонального
злочинного угруповання, учасники якого причетні до скоєння тяжких злочинів. В ході синхронних операцій одразу в декількох областях України було затримано семеро чоловіків. Четверо із них – члени одного із добровольчих батальйонів.

За попередніми даними слідства, учасники злочинного угруповання мали корупційні зв’язки у правоохоронних органах. Це давало їм доступ до матеріалів кримінальних проваджень, а також конфіденційну інформацію стосовно фігурантів цих проваджень, які потім ставали «жертвами» злочинців. На основі отриманої інформації,зловмисники, застосовуючи психологічний тиск, погрожуючи насильством та фізичною розправою, вимагали гроші у громадян.
Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання 35 тисяч доларів у двох мешканців Київської області, які підозрювались у вчиненні кримінального злочину. Для отримання зазначеної суми зловмисники викрали одного з потерпілих та завдали йому тяжких тілесних ушкоджень.

Співробітники СБУ затримали зловмисників у Київській та Чернігівській областях. Це відбулося після одержання частини коштів від потерпілого у розмірі 8 тисяч доларів.

У ході проведення понад 10 обшуків у зловмисників виявлено:

 вогнепальну та холодну зброю,
 боєприпаси,
 засоби спеціального зв’язку,
 грошові кошти в іноземній валюті та інші докази протиправної
діяльності.

Усім затриманим оголошено про підозру у межах кримінального
провадження, розпочатого за ч 3 ст. 28; ч 2 ст. 127; ч 3 ст. 146 та ч 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.
 
Операція з викриття та затримання зловмисників проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, Управлінням СБ України в Чернігівській області та у взаємодії із слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Бориспільської окружної прокуратури.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: