Завантаження ...
banner

Авіація МВС буде обслуговуватися у Ніжині

У Ніжині розгортається інфраструктура обслуговування авіаційної техніки Міністерства внутрішніх справ. Там будуть обслуговуватися вертольоти Держслужби з надзвичайних ситуацій, прикордонників, Національної гвардії і поліції...

Ніжин, авіаційний загін, авіація МВС, Чернігівщина, Арсен Аваков, обслуговування вертольотів Держслужби з надзвичайних ситуацій, прикордонників, Національної гвардії і поліції
У Ніжині розгортається інфраструктура обслуговування авіаційної техніки Міністерства внутрішніх справ. Там будуть обслуговуватися вертольоти Держслужби з надзвичайних ситуацій, прикордонників, Національної гвардії і поліції.

Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив сьогодні, 11 травня, під час Всеукраїнського форуму “Україна 30”.

“У перспективі цей майданчик стане центром технічного обслуговування вертольотів також для наших європейських партнерів”, – сказав він.

Відзначається, що в кінці 2020 року на баланс Національної поліції передана вертолітний майданчик “Канів” в Черкаській області. На її базі створено Центр авіаційного забезпечення Нацполіціі.

Арсен Аваков зазначив, що в планах на цей рік – отримання ще 28 вертольотів для потреб усіх служб системи МВС. Зараз Національна поліція отримала 2 перших сучасних вертольота H145 Airbus Hellicopters, 2 вертольоти Н125 отримала Держприкордонслужба, 8 машин вже приступили до роботи в Державній службі з надзвичайних ситуацій і Нацгвардії.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що в цьому році спільно з Міністерством охорони здоров’я МВС ввело систему аеромедичної евакуації та підтримки трансплантології із залученням авіації МВС.

“Українці отримають максимально швидкий доступ до особливої ​​медичної допомоги в ситуаціях, загрозливих їх життю та здоров’ю. Це критично важливо в важкодоступних і віддалених районах країни”, – сказав він.

Аваков зазначив, що МВС зараз реалізує, а також планує почати в цьому році кілька масштабних проектів.

“В рамках міжурядової Угоди з Французькою Республікою триває активна співпраця щодо посилення морської безпеки і охорони кордону України. Завдяки цьому проекту українські прикордонники отримають сучасні катери, а промисловість України – технології по їх подальшому провадженню”, – сказав він.

Глава МВС підкреслив, що локалізація 25% виробництва буде здійснена на суднобудівному заводі “Нібулон” в Миколаєві. Таким чином, українські корабели отримають досвід міжнародної кооперації та доступ до сучасних світових технологій виробництва швидкісних суден.

Сьогодні в рамках проведення Всеукраїнського форма “Україна 30” МВС продемонструвало сучасну техніку, яка використовується всіма підрозділами системи міністерства.

 Джерело: svoboda.fm

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: