Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські підприємці не поспішають укладати договори на вивіз сміття

Ніжинські підприємці не поспішають укладати договори на вивіз сміття фото

Днями представники КП «Виробниче управління комунального господарства» разом з представниками Муніципальної варти Ніжина провели спільний рейд по установах, де працюють фізичні особи-підприємці (ФОП).

Тих, хто відкрився нещодавно, повідомляли про необхідність укладання договору з КП «ВУКГ» на надання послуг по вивезенню та захороненню смітя. Інших підприємців попереджали, що за відсутність укладених договорів світить штраф – від 850 до 1700 гривень.

Перевірили більше десяти торгових точок та одну перукарню. Склали один протокол про адміністративне порушення. Усі перевірені заклади знаходяться у центрі Ніжина. В переважній більшості вказаних точок представників обох комунальних установ зустрічали привітно, спокійно вислуховуючи те, що від них вимагають. В основному це продавці, котрі працюють на приватних підприємців. Але дехто сприймав будь-яке питання неочікуваних візитерів «в штики», немовби їм загрожували кайданками.

Читайте також: Муніципальна варта Ніжина про боротьбу з наркоторгівлею, благоустрій та бабусь

Нинішній рейд – по тих самих точках, які вже навідували перед святами. Тоді переважна більшість пообіцяла, що договори з КП «ВУКГ» підпише, але, як то кажуть: «Обіцянки – цяцянки».

Куди ж ФОПи дівають сміття? Або в звичайні вуличні урни, призначені для «легкого» сміття: обгорток від цукерок, морозива, всіляких пакетиків, невеличких контейнерів з-під їжі. Або в сміттєві контейнери приватного сектору, за вивезення сміття з яких платять місцеві жителі. Або складають обабіч доріг і тротуарів – мовляв, комунальники побачать і приберуть. Називається, хто як приловчився. Можливо, проблема – у вартості послуги?

Приміром, ФОПу, який утримує невеликий магазин, за вивезення побутових відходів щомісяця у середньому треба платити 50 гривень.

За словами представників КП "ВУКГ" вартість послуги зростає відповідно до площі. Начебто гроші не захмарні та процес підписання договорів з ФОПами дуже складний.

Рейди продовжуватимуться й надалі, адже Ніжин має бути чистим.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: