Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відкрили оновлений музейний відділ "Природа Приостер'я"

У Ніжині відкрили оновлений музейний відділ "Природа Приостер'я" фото

Завдяки участі у громадському бюджеті Ніжина, у відділі провели ремонт, оновили експозицію, закупили таксидермічні скульптури тварин, деякі меблі та техніку. На це витратили 167 тисяч гривень

Відділ природи Ніжинського краєзнавчого музею відкрив свої двері для відвідувачів далекого 1976 року. З тих пір не знав ремонту. 

За словами завідуючої відділу Лариси Тарасенко, працювали злагоджено всім колективом. Допомагали також запрошені науковці  Вобленко О.С., Шешурак П.М., Микула О.С. та інші. Своїми силами створили якісну, красиву наукову експозицію. Звісно було нелегко, адже експонати крихкі. Не всі копії тварин оновили. Найбільш цінні перенесли зі старої експозиції. 

Це, приміром, упольована 80 років тому у Кобижчанському лісі вовчиця. Подарована музею голова лося. Череп тура – надзвичайно сильної тварини, предка сучасних корів, який зник на території України у ХУІІІ столітті. Залишки знаменитого ніжинського мамонта, які розкопали 1995-го біля цегельного заводу, роги велетенського оленя, тощо.  Закупили й нові унікальні таксидермічні копії тварин нашого краю - куниці, білки, бобра, зайця, кота лісового та інших. 

Також Лариса Іванівна представила Міський екологічний центр, який працюватиме на базі відділу природи і стане майданчиком для співпраці усіх, хто любить природу.

Міський голова Ніжина Олександр Кодола назвав представлені оновлення прикладом того, як треба використовувати бюджетні кошти. Кожна гривня вкладена у те, що треба. 

«У відділу природи тепер два дні народження. Один 1976 року, інший - сьогодні, бо таких масштабних змін за весь цей час не було», - сказав директор Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського Геннадій Дудченко, 

Михайло Ломоносов для mynizhyn

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: