Завантаження ...
banner

У Ніжині з'явився новий мистецький простір

У Ніжині з'явився новий мистецький простір фото

19 травня відбулося відкриття нового приміщення художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім.І.Спаського.

Директор краєзнавчого музею ім. Івана Спаського Геннадій Дудченко привітав всіх із знаковою подією у культурному житті міста. Зазначив, що на передодні відкриття тривала плідна та кропітка робота. У новому приміщенні були відновлено стіни та підлога, вікна, поточний ремонт вхідного вузла.  А також поділився планами на майбутнє. Музейники планують облаштувати літературну світлицю, кімнати присвячені діяльності видатних історичних постатей Ніжина.

Ідея створення музейного об’єкта полягала в тому, щоб показати трансформацію дворянської садиби, її побуту в період із XVIII до XX століття. З родиною Макарових були пов’язані долі Тараса Шевченка, Миколи Гоголя, Марії Заньковецької, Євгена Гребінки. На меморіальній дошці фасаду споруди зазначено, що Микола Гоголь в 1827 році в даній будівлі зачитав свій перший твір.

А також сьогодні відкрилася перша в цьому залі художня виставка ніжинських художників. Зокрема, Потійко О.І., Лисенко І.О., Кущенко Н.А., Стефанюк О.О., Хуторна Н.М, Ягньон В.В., Ямчинська Н.О., Залозний А.М. та сім’ї Старостенко.

Міський голова Олександр Кодола привітав колектив музею та всіх громадських діячів із важливою подією для Ніжина:

«Це буде новий арт-майданчик для всіх культурних діячів». 

Також міський голова зазначив, що за останній час для розвитку культури було виділено значні кошти у сумі 1 млн. 500 тис.грн., які вдало реалізовано.

Художній відділ Ніжинського краєзнавчого музею ім. Івана Спаського знаходиться за адресою: м.Ніжин, вул. Небесної Сотні,11.

Джерело: Ніжинрада
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: