Завантаження ...
banner
banner

Віддай свій голос за Ніжин - допоможи місту виграти загальнодержавний конкурс 

Віддай свій голос за Ніжин - допоможи місту виграти загальнодержавний конкурс  фото

Нагадуємо, що з 29 березня до 30 вересня 2021 року для територіальних громад України проводиться конкурс «Наша громада». Організований телеканалами ICTV та СТБ у партнерстві з Українським кризовим медіа-центром у рамках Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) він ставить на меті донести широкій авдиторії інформацію про реформу місцевого самоврядування та виконати ряд завдань. Зокрема: показати конкретні історії успіху територіальних громад; розповісти в ефірі українських національних телеканалів про досягнення та досвід обраних громад; привернути увагу до реформи місцевого самоврядування через участь громадян у відборі громад-учасниць конкурсу; продемонструвати успішні місцеві проєкти, зміцнити довіру до місцевого самоврядування, ініціативності та активності жителів громад; стимулювати та підтримати розвиток територіальних громад.

Детально про проєкт Ніжинської ТГ:

СТВОРЕННЯ ТУРИСТИЧНОГО МАРШРУТУ "НІЖИН - ЗАБУТА ІСТОРІЯ"
Туризм
Коротко про проєкт:
Проєкт передбачає створення нового туристичного маршруту, який охоплюватиме втрачені пам’ятки архітектури міста. Основна мета проєкту - привернути уваги спільноти до проблеми втрачених пам’яток на регіональних рівнях та всеукраїнських теренах. Для цього у рамках проєкту планується встановити 10 інформативних стендів, які міститимуть 3-D зображення втраченої пам’ятки та коротку довідку про неї. Результатом проєкту стане візуальне відтворення 10 втрачених об’єктів історико-культурної спадщини.
Детальний опис ідеї проєкту:
У нашому місті упродовж XVII - XVIIІ століть інтенсивно будувалися монументальні споруди – храми, дзвіниці, будівелі, що своєю красою і величчю вражали кожного. Протягом першої половини ХХ століття було повністю зруйновано 11 пам’яток архітектури, а ще більша кількість втратила окремі об’єкти у ансамблі історичних будівель.
У рамках реалізації проєкту буде створений туристичний маршрут, який охоплюватиме втрачені пам’ятки архітектури. А на місці втрачених пам’яток будуть встановлені 10 інформативних стендів, які міститимуть 3-D зображення втраченої пам’ятки коротку довідку про неї на українській та англійській мовах, а також згенероване посилання на відео з описом та візуалізацією пам’ятки. Розміщення зображення на прозорому пластику створюватиме ефект реальної присутності пам’ятки.
Реалізація проєкту вплине на формування спільних цінностей громадянського суспільства на те що на сьогодні хвилює людство – ставлення до спадщини та її збереження. І це не лише сфера уваги науковців та фахівців, це належить громаді. Наша ідея – ефективний інструмент для підтримки і зростання свідомості як мешканців, так і туристичної спільноти щодо історико-культурних цінностей, відповідальності перед історичним минулим рідного міста.
Новий туристичний маршрут слугуватиме справі всебічного привернення уваги до минувшини, додасть туристичної привабливості громаді.
Підтримку проєкту також наддадуть партнери, зокрема Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Посольство Греції.
Етапи реалізації:

Реалізація проєкту передбачає наступні етапи:

- проведення наради з місцевими краєзнавцями та викладачами Ніжинського державного університету з метою складання опису втрачених пам’яток; - робота над формування дизайну стендів, формування векторів втрачених будівель та зйомка відео-матеріалів про втрачені пам’ятки;

- медійний супровід реалізації проєкту (місцеві ЗМІ – веб-портал "MyNizhyn", "Вкорінь", "Нежатин", "NizhynCity", газета "Вісті", офіційний сайт Ніжинської міської ради, офіційні сторінки структурних підрозділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради у соціальні мережі Фейсбук);

- робота над встановленням стендів;

- проведення краєзнавчої конференції "Ніжин: втрачена історія" за участі представників Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Посольства Грецької Республіки в Україні, Представництва Фонду міжнародної солідарності "Solidarity Fund PL" в Україні;

- висвітлення події в ЗМІ (місцеві ЗМІ – веб-портал "MyNizhyn", "Вкорінь", "Нежатин", "NizhynCity", газета "Вісті", офіційний сайт Ніжинської міської ради, офіційні сторінки структурних підрозділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради у соціальні мережі Фейсбук);

- подання звітності по проєкту донору.

Бюджет проєкту:







Чи відповідає проєкт стратегії розвитку громади

Маючи унікальну архітектурну спадщину та славетну історію туризм ніжинської громади є важливим аспектом у розвитку її економіки та просування на теренах України та за її межами. Тому, Стратегією розвитку Ніжинської територіальної громади до 2027 року визначено 4 оперативні цілі, однією з яких є "Розвиток туристичного потенціалу громади", що конкретизується у оперативній цілі 2.1. "Ефективне використання наявних туристичних можливостей та створення нових якісних туристичних продуктів".

Очікувані результати проєкту

Результати проєкту: активне використання маршруту "Втрачена історія Ніжина" в екскурсійній роботі, поширення інформаційної складової маршруту у соціальних мережах та туристичних блогах, регіональних та всеукраїнських ЗМІ, збільшення кількості відвідувачів об'єктів маршруту на 25 %, виготовлення 10 табличок, замовлення 10 QR-кодів, облаштування 10 оглядових майданчиків з прив’язкою до туристичного порталу міста Ніжина, налагодження взаємодії з лідерами громадських об’єднань.

Як плануєте залучати жителів громади до втілення проєкту?

Залучення мешканців громади до втілення проєкту буде відбуватися шляхом реалізації комплексу заходів відповідно до розробленого медіа-плану. Основними джерелами комунікації будуть веб-ресурси, офіційний сайт міської ради, міська газета "Вісті", офіційні сторінки у соціальних мережах та місцеві групи у соціальній мережі Facebook. Анонси також будуть розміщені на засобах зовнішньої реклами (сіті-лайти), які знаходяться у комунальній власності та дошках оголошень.

Хто буде користуватися результатами проєкту?

Бенефіціарами проєкту будуть мешканці громади, а також гості міста. За попередніми підрахунками понад 10 го тис. гостей міста щорічно, переважна більшість з яких молодь до 35 років. Непрямою цільовою аудиторією виступатимуть у тому числі онлайн-відвідувачі, користувачі соціальних мереж та туристичного блогінгу. Аудиторією проєкту також є представники національних меншин, які проживали на території міста, зокрема проєкт передбачає візуальне відтворення пам’яток польської та грецької культури.

Яку територію громади охопить проєкт?

Новостворений туристичний маршрут охопить історичну частину міста Ніжина. Однак, проєкт є перспективним з точки зору міжмуніципальної співпраці та поширення даної практики серед інших громад регіону.


Підтримати проект міста можна за посиланням – https://otg.fakty.com.ua/communities/nizhynska-hromada
Для того щоб проголосувати потрібно авторизуватися за допомогою Facebook

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: