Завантаження ...
banner
banner

Покарано півтори сотні домашніх "тиранів" Ніжинщини

Покарано півтори сотні домашніх "тиранів" Ніжинщини фото

З початку 2021 року співробітники Ніжинського районного управління поліції склали 148 протоколів за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінових заборонних приписів.

За ці правопорушення згідно зі статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачається накладання штрафу до 340 гривень, громадські роботи строком до 40 годин або адмінарешт строком до тижня. Якщо кривдникця вчинив ці дії вдруге за рік, то сума максимального штрафу зростає удвічі, громадські роботи — до 60 годин, адміністративний арешт — до 15 діб.

З початку року дізнавачі поліції в Ніжинському районі відкрили 5 проваджень за статтею 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство). Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі кривдника/ці на строк до двох років.

Читайте також: На Чернігівщині викрили "в'язницю" для набридливих родичів

Так, поліція завершила досудове розслідування за фактом домашнього насильства 33-річного мешканця одного з сіл Борзнянської громади відносно своєї дружини.

У 2020 році молодик кілька разів вчиняв психологічне насильство та погрожував розправою дружині, виганяв її з двома малолітніми дітьми з дому.

За цими фактами поліція відкрила кримінальне провадження, яке з обвинувальним актом вже скероване до суду.

Нагадаємо, що у Ніжинському та Прилуцькому районних відділах поліції нещодавно запрацювали мобільні групи з протидії домашньому насильству. Вони першими прибувають на виклики та надають кваліфіковану допомогу потерпілим.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: