Завантаження ...
banner

У Ніжині прозвучали навчальні сирени: чи було їх чути?

У Ніжині прозвучали навчальні сирени: чи було їх чути? фото

У середу, 26 травня, у Ніжині відбулася перевірка навчальних сирен. Вони звучали по всьому місту протягом 5 хвилин. Спрацювали всі 14 сирен, які встановлені у різних частинах міста.

Про це повідомляє mynizhyn.

Щоправда, за словами ніжинців, автоматизовану систему централiзованого оповiщення було чути не всюди у місті. Із опитаних нами п’ятьох людей у центрі міста не всі навіть звернули увагу. Подекуди сигнал зливався зі звичайним міським шумом, особливо у центрі. На околиці (Магерки, Круча) про сирени хіба що читали у ЗМІ та не чули…

 



За словами начальника відділу надзвичайний ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи Ніжинради, Миколи Чуйка, система оповіщення ще радянська, але її технічну спроможність перевіряють щомісяця. 

- Звісно у міській метушні, чи коли людина у приміщенні, або в авто, сирену можна не почути, - говорить Микола Андрійович. – Люди, на жаль, вже звикли, що десь щось постійно виє, бахкає… Якщо б вона звучала вночі – то почули б усі. Сам сигнал сирени означає «Увага всім». Тобто всі громадяни, які почули сирену мають розповісти про це своїм рідним, знайомим, сусідам. Також ввімкнути радіо, чи телевізор, щоб отримати наступні вказівки, щодо дій у ситуації, що склалася. 

Мережа сирен розташована по всьому місту, так щоби сигнали чули якомога більше людей. У центральній частині міста це, приміром, – університет, механічний завод, об’єкти по вулиці Шевченка. Є сирени і у віддалених мікрорайонах Фрунзівка (школа № 13), Мигалівка (школа № 6), тощо. 

На жаль, на Кручі, Магерках сирен немає. У профільному відділі міської ради працюють над розширенням та оновленням системи оповіщення цивільного населення. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: