Завантаження ...
banner

Стереотипи через призму ЗНО 2021: цікаві витяги з творів учнів

Стереотипи через призму ЗНО 2021: цікаві витяги з творів учнів  фото

Цікавим дописом, про талановиті твори випускників 2021 на ЗНО з української мови та літератури, поділилася Людмила Коткова, кандидатка філологічних наук, вчителька-методистка вищої категорії.

Нагадаємо, цьогоріч у творчому завданні треба було написати своє ставлення до стереотипів, повідомляє MYNIZHYN.com

Отже, до вашої уваги витяги з творів цьогорічних випускників:

Багато чоловіків думає, що вони розумніші за жінок. Так думав мій однокласник, поки не закінчив школу з гіршими оцінками, ніж у дівчат.

***

Без стереотипів ми б навіть не приготували б справжній борщ. Ось такий у мене висновок.

***

Другий аргумент наведу із твору Т.Шевченка «Катерина». Через цей твір у нас тепер стереотип, що в Росії живе бидло та ґвалтівники, хоча це не так!

***

позитивно-стеріотичні люди

***

Наведу приклад з казки «Колобок». Після того як пиріжки зготувались, не потрібно їх ложити на підвіконня, де відкрите вікно, аби вони не полетіли разом з вітром. Висновок: зачиняйте вікна перед тим, як щось покласти на них.

***

Степан Радченко не дотримувався жодного стереотипу щодо кохання, тому мав чотири дівчини, завдяки яким добився високого статусу, про який мріяв.

***

Наприклад, у мого батька велика любов до м’яса… і цим він виявляє свій позитивний стереотип.

***

На мою думку, є негативні стереотипи. Із-за них з’являється багато міфів та неправдивої інформації. Наприклад, те, що чоловіки повинні платити за жінку в кафе чи ресторанах.

***

Після цього жінка сказала мені, що я не мужик, тому що не служив. З якого моменту служба в армії робить з тебе мужика?

***

Бабуся звикла жити в селі й доглядати худобу, через що в неї з’явився стереотип, що всі мають мати вдома хоча би курей. Ми намагалися показати їй більш сучасні сім’ї, але це не змусило бабусю Олену передумати. Тепер ми страждаємо через курей, яких потрібно купляти кожного літа.

***

Також в Карпатах в Україні є страви. Наприклад, борщ красний з салом і сметаною. Є ще вареники. А іще в Карпатах роблять дуже смачний напій під назвою самогон. Ну шо я можу сказати, якщо ви турист, приходьте в Україну.

***

Політики, які сидять на м’яких стільцях Верховної Ради України, випускають закони, які псують життя народу, або нічого не роблячи заробляють зелені франкліни. І мене ця ситуація відкидає в глибоке озеро розпачу.

***

Вареники не всі люблять, але без вареників ніякого свята немає і не буде. На закінчення скажу: зараз напишу ЗНО і поїду їсти мамин борщ. Поки писав, аж їсти захотів. Дякую!

***

Мій друг дотримувався стереотипу: товсті люди завжди добрі. Тому він завжди ставився до них лояльно та з повагою. Хлопець робив людям приємно й цим самим притягував їх до себе, що допомогло йому в житті.

***

Надіюсь, ви мені поставите хоча би 8 балів, я надіюсь що більше але все ж потрібно починати з малого і так ми досягнемо в житті великих вершин. Я не знаю хто буде перевіряти мою роботу але надіюся Бог мені допоможе, бо я щонеділі ходжу до церкви. Вибачте що змусила вас це прочитати але все ж… Добра вам! 

***

Стереотипи – це якась дурня, їх не існує.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: