Завантаження ...
banner
banner

Екс-заступник голови Чернігівської ОДА в СІЗО: деталі у сюжеті

Екс-заступник голови Чернігівської ОДА в СІЗО: деталі у сюжеті фото

«160 000 $ були не для Савченка», – адвокат Кійовського

160 тисяч доларів, що фігурують у справі екс-заступника голови ОДА Олександра Савченка, були передбачені для сплати внесків для участі в аукціоні з продажу готелю «Слов’янський» у Новгороді-Сіверському.

Про це Суспільному повідомив Володимир Лебедєв.

Володимир Лебедєв – адвокат другого підозрюваного у справі Романа Кійовського.

З його слів, Кійовський хотів придбати готель, однак самостійно брати участь в аукціоні не міг. Він перемагав у торгах за цей же об’єкт і тоді не сплатив за нього гроші. Знайшов партнера, який мав зареєструватися на наступному аукціоні, але, за словами адвоката, він виявився провокатором спецслужб.

У вересні 2020 року Роман Кійовський переміг в торгах за готель «Слов’янський» у Новгороді-Сіверському.

Роман КійовськийФОТО: Суспільне Чернігів. Роман Кійовський

Гроші за об’єкт, це понад 34 мільйони гривень, заплатити тоді не зміг, угоду скасували, а готель знову потрапив на аукціон.

Романа Кійовського у Чернігові затримали співробітники ДБР 1 червня 2021 року у справі про шахрайство в особливо великих розмірах. В автомобілі затриманого пакунок з грошима. За версією слідства, 160 тисяч доларів призначалися тоді ще заступнику голови ОДА Олександру Савченку. За це він мав забезпечити відсутність конкурентів на наступних торгах. Адвокат Романа Кійовського Суспільному сказав, що у грошей було інше призначення.

Зі слів Володимира Лебедєва, у Кійовського з’явився партнер. Вони хотіли купити готель «Слов’янський» на двох. Кійовський не міг більше брати участь в аукціоні.

Готель ФОТО: Суспільне Чернігів. Готель "Слов'янський"

Адвокат Романа Кійовського вважає партнера підзахисного провокатором спецслужб.

Роману Кійовському призначили заставу у 4 мільйони 400 тисяч гривень. Таку суму вони з адвокатом вирішили не виплачувати, натомість подали в апеляцію. Олександр Савченко і Роман Кійовський зараз перебувають у Лук’янівському СІЗО.

Суспільне звернулося за коментарем до адвоката Олександра Савченка. Ольга Миролюбова сказала, що обговорить таку можливість зі своїм підзахисним. Також ми звернулися із запитом до прес-служби Держбюро розслідувань. Хочемо отримати відповіді на звинувачення Володимира Лебедєва.

Деталі дивіться у сюжеті.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: