Завантаження ...
banner
banner

До армії з округу мобілізують майже 160 чоловіків

Почалася нова, 6-а черга часткової мобілізації до збройних сил України. Саме її підготовці та проведенню була присвячена міжвідомча нарада, яка відбулась сьогодні, 1 червня, в малому залі міськвиконкому.

Мобілізація, ніжин військомат, ніжин мобілізація, ніжин ато, ато ніжин, спілка ато ніжин,

Почалася нова, 6-а черга часткової мобілізації до збройних сил України. Саме її підготовці та проведенню була присвячена міжвідомча нарада, яка відбулась сьогодні, 1 червня, в малому залі міськвиконкому. Участь у ній взяли представники майже всіх комунальних підприємств та установ, військкомату, прокуратури, міліції та ін.

Цього разу з Ніжинського та Куликівського районів буде призвано 158 чоловік, в тому числі з Ніжина – 79. За планами військкомату це виходить по 1-2 чоловіки з кожного підприємства плюс 10 безробітних і ще 10 самозайнятих. Допомогу і співпрацю військовим мають надавати міліція та прокуратура.

Особливу увагу вони повинні приділити контролю за діяльністю медичної комісії, адже, за словами військового комісара Володимира Якущенка, лікарі часто прямо говорили мобілізованим: «Ти скаржся що в тебе болить, а то доведеться йти служити». Як наслідок визнавали їх непридатними до військової служби не дотримуючись відповідної процедури, без детального обстеження. На сьогоднішній день з 93 чоловік що проходили медичну комісію придатними визнано 16, на до обстеження відправлено близько 30.
Відбулись деякі зміни в законодавстві щодо призову та мобілізації. Якщо раніше відповідальність за неявку до військкомату повністю лежала на призовнику, то тепер покладено і на керівника підприємства, який відмовлятиметься сприяти проведенню мобілізації. Планується запровадити перевірки обліку чоловіків у військкоматі при прийомі на роботу, отриманні адміністративних послуг тощо.
 
На сьогоднішній день у прокуратурі міста перебуває дві кримінальні справи за ухиляння від мобілізації (ст. 336), чоловікам загрожує термін ув’язнення від 2 до 5 років.
 
Минула, 5 черга мобілізації по Ніжину була повністю виконана. За словами Володимира Якущенка цього разу проблем теж не повинно бути. А от Куликівка і райони минулу мобілізацію провалили (Ніжинський район – менше 40%). Цілком імовірно, що цього разу ситуація може повністю повторитися.
 




Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: