Завантаження ...
banner
banner

У громаді на Ніжинщині вирішують проблему безпритульних тварин

У громаді на Ніжинщині вирішують проблему безпритульних тварин фото

На вулицях багатьох населених пунктів області часто можна побачити безпритульних тварин. Хтось їх підгодовує, а хтось – скаржиться на їхню агресивність, не замислюючись, чому ці тварини опинилися на вулиці. Здебільшого, причина завжди одна – людська безвідповідальність. Існує така проблема і в Бахмачі.

Найпопулярнішим та найдієвішим методом стабілізації чисельності безхатніх чотирилапих є стерилізація. Тому аби забезпечити комфортне та безпечне співіснування людини і тварини, на території Бахмацької  громади реалізовують програму з врегулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

Програма розрахована на 2021-2022 роки і передбачає фінансування з бюджету громади.

«Початку роботи передував тривалий період пошуку лікаря-ветеринара. Зрештою, перевагу надали жителю громади, адже хотілося, щоб цим питанням займалися фахівці саме з нашої громади, а не організації з інших міст», – розповідають в Бахмацькій міській раді.

Читайте також: У квітні у Ніжині масово труїли собак: чи знайдуть винних?

Наразі операційні втручання здійснює лікар-ветеринар Олексій Баграновський, який має значний досвід роботи в цій сфері. Олексій тривалий час працював і опікувався тваринами у благодійній організації «Дім Сірка» в Івано-Франківську.

Нині вже стерилізовано 20 тварин-безхатьків. Тепер вони мають бірочки на вухах – знак, що тварина стерилізована і не має функції розмноження.

Також до роботи долучилися волонтери ГО «Вогонь Відродження». Представники цієї організації відловлюють чотирилапих на вулицях та здійснюють догляд за ними. Отже, програма діє, і найближчим часом її результати будуть дійсно помітні та відчутні.

«Відзначимо, що проблема безконтрольного розмноження безпритульних та домашніх тварин – не поодинока і не є притаманною лише нашій громаді. Це одна з тих проблем, яка існує по всій країні. Але нам під силу змінити ситуацію, якщо кожен візьме на себе відповідальність за контроль розмноження своїх домашніх улюбленців. Це перший крок на шляху до успіху в справі подолання проблеми вцілому. Додати сюди трішки людяності й доброти в поводженні з безпритульними тваринами, а також гуманні методи контролю їх чисельності – от і вийде ідеальний рецепт вирішення проблеми», – вважають у громаді.

Джерело: Челайн

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: