Завантаження ...
banner
banner

До 30-річчя Незалежності на Чернігівщині реалізують три проекти. Один з них на Ніжинщині

До 30-річчя Незалежності на Чернігівщині реалізують три проекти. Один з них на Ніжинщині  фото

На Чернігівщині до 30-річчя незалежності реалізують три проєкти: два з них належать до об'єктів «Великого будівництва».

Про це 7 липня на брифінгу сказала голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко, повідомляє Суспільне. 

Це капітальний ремонт Валу у Чернігові та встановлення флагштоку у Батурині, на території національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця».

«Вибрали Батурин, тому що це – одне з найзначущих місць в історії здобуття незалежності України і там велика кількість відвідувачів», – зазначила Коваленко.

Читайте також: Наступного тижня розпочнеться реконструкція історичної вулиці Ніжина

Загальна вартість спорудження 30-метрового флагштока – понад 3,5 мільйони гривень. На тендері вже обрали переможця. Згідно з даними майданчику державних публічних закупівель Prozorro, перемогла компанія «Буденергомонтаж». 12 липня з нею мають укласти договір, сказала Анна Коваленко.

«Проєктом передбачено озеленення території, буде розгорнуто рулонний газон, висаджено декоративні кущі, дерева ялівцю. Для маломобільних груп населення створять безбар’єрне середовище».
Найбільший державний стяг України, розміром 4 на 6 метрів піднімуть 23 серпня, до Дня прапора. 24 серпня, на День Незалежності України, у Чернігові офіційно відкриють після ремонту Вал, сказала Анна Коваленко.

За її словами, це лише початок реалізації масштабного проєкту з реконструкції парку імені Коцюбинського, завершення якого планується у 2025 році.

«І є третій об’єкт, який хоч і не відноситься до програми «Велике будівництво», але має безпосередній стосунок до святкування незалежності».

Мова йде про підсвічування синьо-жовтими кольорами облдержадміністрації. Проєкт планують розпочати на початку серпня і завершити до Дня Незалежності.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: