Завантаження ...
banner

У Батурині піднімуть найбільший в області державний прапор України

У Батурині піднімуть найбільший в області державний прапор України фото

До Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці незалежності по всіх регіонах нашої країни відбудеться урочиста церемонія підняття великих прапорів. На Чернігівщині найбільший державний стяг замайорить 23 серпня у Батурині.

Про це під час брифінгу повідомила голова ОДА Анна Коваленко.

Це місто обране не лише через свою особливу історичну роль у суспільному поступі України, а й тому, що сьогодні є одним з найбільших туристичних магнітів області. Щороку тут буває більш ніж 200 тисяч туристів.

На території музею буде встановлений флагшток, висотою близько 30 метрів. До нього кріпитиметься полотнище прапора розміром 4 х 6 метрів.

Площа ділянки для улаштування прапора — 632,5 м2.

Крім того, територію озеленять. Буде розгорнуто рулонний газон, висаджено декоративні кущі, дерева ялівцю. Для маломобільних груп населення створять безбар'єрне середовище. Територія буде освітлюватись світлодіодними прожекторами.

Загальна кошторисна вартість робіт — 3,98 мільйона гривень.

Оскільки зона будівництва флагштоку розташована на території пам’ятки археології місцевого значення — укріпленого багатошарового поселення «Батуринська фортеця», на місці будівельних робіт, 6 липня, за дозволом Міністерства культури та інформаційної політики України розпочалися охоронні археологічні дослідження.

Джерело: 0462

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: