Завантаження ...
banner
banner

Змінено графік роботи ніжинського центру вакцинації

Змінено графік роботи ніжинського центру вакцинації фото

Наразі всі охочі, віком від 18 років, не залежно від місця реєстрації та адреси проживання можуть прищепитися вакциною CoronaVac у ніжинському центрі вакцинації

Нагадаємо, центр вакцинації м.Ніжин, вул.Батюка, 5 приміщення Ніжинської РДА, І поверх, малий зал за графіком: понеділок-п’ятниця 9:00-15:00, субота-неділя 9:00-13:00.

Читати по темі: У Ніжині готуються до чергової хвилі COVID-19 

Нагадаємо, щоб не спровокувати надмірну імунну реакцію, а також з огляду на дефіцит вакцин, лікарі рекомендують робити щеплення тим, хто перехворів, не раніше, ніж через пів року після зараження.

Чи треба робити щеплення від коронавірусу щороку?

Наша імунна система завжди по-різному реагує на різні патогени. Наприклад, якщо хтось перехворів кором, то вдруге він уже не заразиться. Одноразова вакцинація захищатиме вас упродовж усього життя від коклюшу та жовтої гарячки.

У випадку з вірусами грипу, які змінюються щороку, все виглядає інакше. Саме тому людям з ослабленою імунною системою радять робити щеплення від грипу щороку.

Численні мутації свідчать, що SARS-CoV-2 також здатний швидко видозмінюватися. Мабуть, лише протягом найближчих років ми точно знатимемо, як часто варто поновлювати щеплення - щороку чи раз на кілька років.

Читати по темі: Вчені попередили про ймовірність нової хвилі Covid-19 в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: