Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині пенсіонерка утримує пів сотні безхатніх тварин і вимагає створення притулку

На Ніжинщині пенсіонерка утримує пів сотні безхатніх тварин і вимагає створення притулку  фото

Поставила біля міської ради намет, аби допомогти безпритульним тваринам. У Борзні місцева жителька Людмила Дворниченко сім років підгодовує вуличних котів. Влітку вони живуть на вулиці, а зимували пів сотні котів в однокімнатній квартирі жінки. Вона каже, належних умов для утримання нема, тварини часто хворіють, а самій Людмилі важко доглядати за котами через проблеми з ногами. Тому до зими намагається знайти господарів для них і просить міську раду створити притулок для безхатніх тварин.

Про це повідомляє Суспільне.

Жителька Борзни Людмила Дворниченко з 2014 року підгодовує безпритульних котів. Торік у дворі її будинку таких було 12, цьогоріч – майже пів сотні. Скільки грошей жінка витрачає на їжу для котів, не рахувала.

Читайте також: У квітні у Ніжині масово труїли собак: чи знайдуть винних?

«Для мене це найбільша радість – нагодувати голодну тваринку, врятувати їй життя, якщо вдається», – говорить Людмила Дворниченко, жителька Борзни.

Проти такого сусідства жителі будинку, у якому живе Людмила.

«Дитячий майданчик, там котики сліди залишають постійно. Моя дочка буквально нещодавно сказала, що я подивилась, а там немає місцинки, де б не було котячого посліду», – каже Ольга Хоменко, сусідка.

Зараз тварини живуть на вулиці, та всю цю зиму вони провели у квартирі Людмили. Там, розповіла жінка, їм мало місця і немає належних умов для утримання. Також їй важко доглядати і прибирати за тваринами, адже має хворі ноги. Коли жінка їздить на лікування, тварин годує Віра Підлипська.

«Ми пенсіонери, у нас пенсія маленька, але ми стараємось все-таки виділити із цієї пенсії якісь кошти, щоб їм не дати загинути», – говорить Віра Підлипська.

У центрі Борзни, біля міської ради, Людмила Дворниченко поставила намет. Сама з оголошенням сіла біля входу. Жінка каже: це крок відчаю.

Залишити котів жити у дворі Людмилі шкода, бо там вони часто гинуть під колесами машин. Жінка хоче знайти усім тваринам домівки.

Жінка принесла до міськради чергове звернення. Просить внести на розгляд сесії громади питання підгодовування, стерилізації та вакцинації безхатніх тварин. Також Людмила хоче, щоб у місті для них створили притулок. Голова міськради Лариса Осадчук сказала, що у них є програма з утримання безпритульних тварин, на неї виділили 60 тисяч гривень.

«Звичайно, це дуже малі кошти, 60 тисяч. Але коли Людмила Миколаївна до нас звертається, ми обов’язково виділяємо кошти на стерилізацію», – каже Лариса Осадчук, голова Борзнянської міської ради.

За її словами, грошей на притулок у бюджеті громади нема.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: