Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські жінки зможуть приміряти на себе роль воїтельок

Ніжинські жінки зможуть приміряти на себе роль воїтельок фото

Якщо Ви думаєте, що битва на мечах - це чоловіча справа, то Ви помиляєтеся!

Візантійський патріарх Никифор, змальовуючи битву ромеїв з аварсько-слов’янським військом, що відбулася 626 року під Константинополем, зазначає, що «серед тіл загиблих знаходили жінок-склавинок».

Усна народна творчість часів Давньої Русі також містить згадки і про жінок-воїтельниць. Наприклад, із фольклорних джерел постають такі прекрасні образи, як Настасія Микулична — дружина богатиря Добрині, Настасія-королівна — дружина богатиря Дуная та інші.

Билини розповідають, що в київського князя Володимира бенкетують «поляниці, дівчата молодецькі». Слово «поляниці» оповідач пояснює так: «Це були молодецькі воїни-жінки, богатирського роду, воїнству навчені».

Вже зовсім скоро в "Інтерактивному скансені" ніжинські дівчата та гості Ніжина зможуть приміряти на себе образ воїтельки та спробувати позмагатися на тямбарах (тренувальних м'яких мечах) ось в такому чудовому захисному спорядженні!

Читати також: «Інтерактивний скансен» у Ніжині: що це та хто фінансує?

Проєкт "Інтерактивний скансен" виконується випускницями Академії Жіночого Лідерства, яка реалізується Українським Жіночим Фондом в партнерстві з Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин (NDI) в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)». Ніжинська ТГ є партнером програми DOBRE, яка реалізується консорціумом організацій на чолі з організацією Всесвітні Громади (Global Communities) й фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Джерело: Ніжинський "Інтерактивний скансен"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: