Завантаження ...
banner
banner

Пенсіонерка з Ніжинщини шукає господаря для молодого лелеки

Пенсіонерка з Ніжинщини шукає господаря для молодого лелеки фото

"Куди прилаштувати Бусю?" - це питання вже місяць хвилює 68-річну Софію Заїку з Прачів на Борзнянщині. Жінка хоче допомогти лелеченяті, яке на початку липня випало з гнізда - прямо під двір Софії Василівни.

- Біля нашого двору ростуть сосни. На одній з них три роки тому почали гніздитися лелеки. Вони звили собі житло на велосипедному колесі (його повісив на дерево наш син Сергій). Цього року вилупилося троє лелеченят. Я щодня спостерігала, як хтось із батьків регулярно вилітав з гнізда, потім повертався з їжею і годував пташенят, - розповідає Софія Василівна. - Якось вранці я помітила в гнізді тільки двох лелеченят. Третій невпевнено стояв ... трохи нижче, на великій гілці. Поки я відлучилася по господарству на кілька хвилин, він впав на землю. Залишився цілий і неушкоджений, але був безпорадний.

Протягом наступних днів пташеня ночував на купі хмизу у дворі. Жінка назвала його Бусею, а щоб не розірвали собаки, стала забирати на ніч в прибудову.

- Батьки не звернули уваги на зникнення Бусі. Одного разу я спостерігала, як хтось із них щось клював в траві біля сосни. Буся підійшов до птаха, але та навіть не звернула уваги. До речі, через кілька днів в гнізді не стало ще одного лелеченяти. Боюся, що він потрапив у лапи хижака, - зітхає Софія Василівна.

- Чим годуєте Бусю?

- Спочатку давала шматочки хліба і варене яйце. Але він від такої їжі відвертався. Тому я стала купувати йому свіжу рибу. Але обіди влітали в добру копійку. Кілограм свіженьких карасиків варто 37-45 гривень. Тюлька - 40. Виручили ... миші в сусідському погребі: я ловила їх безкоштовно. Якось за день упіймала 20 гризунів! Вбивала їх лопатою і совком. Потім пригощала ними Бусю. Йому така їха подобається.

Лелека зростає - апетит його теж. Тепер Буся вимагає значно більше їжі. Але хіба її можна придбати на скромну пенсію рятівниці? Тому, дбаючи про майбутнє свого підопічного, Софія Василівна мріє прилаштувати Бусю в добрі руки. Якщо хтось із вас, шановні читачі, любить птахів і хотів би стати власником молодого лелеки, телефонуйте нам в редакцію. А ми передамо координати Софії Заїці.

gorod.cn.ua, Ольга Іванченко, «Гарт» №32 (3044) від 5 серпня 2021

Головне фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: