Завантаження ...
banner
banner

Побили до смерті: на Ніжинщині два молодики пригадали односельцю старі образи

Побили до смерті: на Ніжинщині два молодики пригадали односельцю старі образи  фото

Поліцейські встановили, що позаминулої ночі 25-річний мешканець одного з сіл Ніжинського району та його 16-річний приятель завдали односельцю тяжких тілесних ушкоджень, від яких потерпілий на ранок помер. Обох нападників поліцейські затримали.

Повідомлення про злочин надійшло до Ніжинського районного відділу поліції 5 серпня уранці. В одному з сіл Комарівської територіальної громади було виявлено побитого чоловіка у вкрай тяжкому стані. Потерпілого знайшли біля сільського клубу місцеві мешканці, які гнали худобу на пашу. 

Під час транспортування каретою швидкої допомоги до Борзнянської райлікарні чоловік помер.

На місце злочину негайно виїхали група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група, оперативники кримінальної поліції.

Передусім поліцейські встановили особу потерпілого, якого односельці хоч і виявили, проте не впізнали. З’ясувалося, що це 51-річний місцевий мешканець. Чоловік ніде не працював, зловживав алкоголем.

У ході подальших слідчих та розшукових заходів поліцейські з’ясували, що до нанесення потерпілому смертельних тілесних ушкоджень можуть бути причетними два місцеві молодики віком 25 та 16 років. Покійний за життя конфліктував зі старшим з них. 

Після затримання обидва зловмисники зізналися у скоєному та надали правдиві свідчення, у ході слідчих експериментів показали порядок своїх дій під час злочину. Поліцейські вилучили низку речових доказів та направили їх на експертизу.

Слідчі поліції затримали молодиків у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Обох поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі триває досудове розслідування у провадженні, відкритому за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, яке призвело до смерті потерпілого), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Процесуальне керівництво розслідування здійснює Ніжинська окружна прокуратура.

 Джерело: Поліція Чернігівщини


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: