Завантаження ...
banner
banner

Невідомий Ніжин у спогадах Олександра Лазаренка

Декілька днів тому світ побачила книга спогадів Олександра Лазоренка, видана благодійним фондом "Ніжен".Книга спогадів Олександра Лазаренка, непересічної людини, винахідника і колекціонера, розповідає про реалії Ніжина початку ХХ ст.

Декілька днів тому світ побачила книга спогадів Олександра Лазаренка, видана благодійним фондом "Ніжен" 

Книга спогадів Олександра Лазаренка, непересічної людини, винахідника і колекціонера, розповідає про реалії Ніжина початку ХХ ст. Його дочка Каміла Олександрівна представляє історію родини Лазаренків. 

Видання розраховане на краєзнавців, істориків, а також тих, хто цікавиться культурою та побутом давнього Ніжина.  Упорядник видання - керівник БФ "Ніжен" Микола Шкурко.

Український науковець, педагог, меценат, кандидат технічних наук Олександр Лазаренко народився в 1897 році в Ніжині в козацькій родині. Закінчив Ніжинську класичну гімназію при історико-філологічному інституті кн. Безбородька й Київський політехнічний інститут.
 
За своє 100-літнє життя О. М. Лазаренко зробив дуже багато справ для рідного Ніжина: зібрав унікальну колекцію предметів дорожнього побуту й документів з історії вітчизняних доріг та кінної пошти XVIII—XIX століть, яку в 1992 році передав для створення музею «Ніжинська поштова станція». Деякі експонати змайстрував власноруч і вони досі займають чільне місце в експозиції цього унікального музею. Для увіковічнення пам'яті С. П. Корольова своїм коштом установив меморіальну дошку по вулиці Овдіївській, брав активну участь в організації музею Генерального конструктора в ЗОШ № 14.

nizhen.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: