Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині міліціонери виявили та знищили 2,5 тис. кущів коноплі

Правоохоронці Козелецького райвідділу УМВС в Чернігівській області на території одного з господарств в селі Озерне виявили рослини, які за зовнішніми ознаками схожі на коноплю.

В результаті рейду населеними пунктами під час проведення комплексного оперативно-профілактичного відпрацювання «Мак-2015», правоохоронці Козелецького райвідділу УМВС в Чернігівській області на території одного з господарств в селі Озерне виявили рослини, які за зовнішніми ознаками схожі на коноплю.

посів коноплі, мак конопля, посев конопли, ніжин, нежин, нежин уезд

За інформацією селищного голови, землі господарства взяв в оренду мешканець Києва. Знайти орендаря за даними селищної ради залишалося лише справою часу. Чоловік практично одразу відповів на дзвінок співробітника, і дізнавшись мету телефонного дзвінка, погодився на співпрацю.

Тим часом на місце знахідки конопляних насаджень рейдовою групою була викликана слідчо-оперативна група райвідділу. Експерт відібрав кілька зразків «ялин» для проведення експертизи, а все насадження правоохоронці вилучили та повністю знищили неподалік.

посів коноплі, мак конопля, посев конопли, нежин, ніжин новости

За актом слідчого міліціонера кількість знищеного становила близько 2500 кореневих систем вилучених рослин, які були зібрані на території приблизно 0,1 га. Дана подія підпадає під ознаки статті 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) і карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. 

СЗГ УМВС України
в Чернігівській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: