Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині відкриють парк Динозаврів

На Чернігівщині відкриють парк Динозаврів  фото

Повідомляє 0462.ua

Як нам стало відомо, на тій ділянці планують створити сучасний парк динозаврів. За словами начальника КП «ЦПКіВ» Володимира Хольченкова, організацією займається компанія, яка створила подібні парки у Києві, Дніпрі, Харкові та Вінниці.

– Ми звернулись до компанії, яка вже створила у Києві парк динозаврів, аби вони організували щось подібне в Чернігові. Хочеться аби наші діти у себе в місті знайомились з історією нашої планети. Під кожною доісторичною твариною буде опис, який діти та дорослі зможуть прочитати та влаштувати таку собі екскурсію, - каже пан Хольченков.

Катання на динозаврі

У Києві подібний об’єкт знаходиться в районі Гідропарку. Там представлено більше ста динозаврів, як у натуральну величину, так і їх зменшені копії. Фігури прадавніх рептилій рухають головами, лапами, хвостами та навіть кліпають очима. Крім того, вони видають звуки та відкривають рота.

Біля деяких рептилій є драбини, аби можна було забратися їм на спину та посидіти в сідлі. В цей же час динозаври продовжують рухатися.

Чернігівський парк буде наповнено подібними до київських роботизованими фігурами, які, до речі, виготовили у Китаї за ескізами українських братів-скульпторів Богдана, Дмитра та Тараса Пилипонюків. У «ЦПКіВ» запевняють, що цей парк тимчасовий, а після його роботи галявина буде мати початковий вигляд.

– Зараз для нашого парку вже збираються фігури і в найближчі дні вони мають їхати до Чернігова. Наразі вже огороджено майданчик, встановлено будиночки під касу та продаж сувенірів, а також вкладаються дерев’яні стежки, якими будуть ходити чернігівці та гості міста. Це все тимчасові конструкції, які потім легко збираються, а територія набуває початкового вигляду. Поки в нас договір на три місяці, а далі будемо дивитись як піде, - зазначив начальник «ЦПКіВ».

Місія – встигнути до свят

За словами Володимира Хольченкова, чернігівський парк динозаврів точно відкриє свої двері для відвідувачів до Дня міста, але в той же час хочуть встигнути і до іншого визначного свята.

– По датам завершення будівництва ще важко сказати. До Дня міста ми однозначно встигнемо, але дуже хотілося б відкритись до 30-ї річниці незалежності України, - заявив пан Хольченков.

З приводу вартості квитків, то наразі вона невідома, але обіцяють, що вона буде менша ніж у Києві (дітям до 12 років 100 гривень, а дорослим 150). В той же час для дітей, які мають певні соціальні пільги, вхід буде безкоштовним.

Наприклад, у столичному парку безкоштовно можуть пройти діти до 3 років, діти-сироти, кожна третя і наступна дитина багатодітної сім’ї, діти з інвалідністю з супроводжуючим, учасники АТО та бойових дій з дітьми, діти-іменинники та діти загиблих учасників АТО.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: