Завантаження ...
banner

Суд виправдав ніжинок, яких звинуватили у серії магазинних крадіжок за записами із камер спостереження

Суд виправдав ніжинок, яких звинуватили у серії магазинних крадіжок за записами із камер спостереження фото

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області виправдав двох жінок від звинувачень у крадіжках товарів у магазинах.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 19 серпня.

За версією обвинувачення, у період з 12 по 31 травня жінка із дружиною свого брата чотири рази спільно викрадали продукти у магазині «Траш» — загалом на суму близько 2750 грн.

Жодного разу вони не були затримані на місці і нестача товару була виявлена тільки на початку червня, коли в магазині провели інвентаризацію. Після цього працівники магазину переглянули відео з камер спостереження і знайомі впізнали там обвинувачених, які підходили і брали з полиць товари.

Підозрюваних помістили під домашній арешт, причому одну із них під цілодобовий. Жінки раніше не судимі. Відомо, що одній із них 45 років.

У січні 2021-го одна із обвинувачених була затримана в магазині «Велмарт», що в Ніжині, коли нібито намагалася вийти із неоплаченим товаром на суму понад 500 гривень.

Читайте також: Поцупив скриньку для благодійності: ніжинцю загрожує в'язниця

Жінки провину не визнали, але підтверджували, що разом ходили у магазин. У магазині «Траш» на всіх покупців не вистачало кошиків, тому товар доводилося складати у свої пакети.

Суд вирішив, що достатніх доказів проти цих жінок не зібрано. Із відеозаписів не вбачається, що обвинувачені беруть із полиць саме ті продукти, з такою самою назвою, маркою, вагою, що зазначені в обвинувальному акті як викрадені, і що вони не розраховуються за них на касі.

Відеозаписи підтверджують обставини, які не заперечуються обвинуваченими, що вони заходили до магазину «Траш», ходили по залу, підходили до полиць з товаром і брали товар, однак не доводять крадіжку продуктів.

Нестачу товару в магазині «Траш» виявлено не одразу, а через деякий час, після проведення інвентаризації та огляду відеозаписів. На місці події обвинувачені не були затримані.

Щодо більш пізнього епізоду, коли жінку затримали начебто за спробу вийти з магазину з неоплаченим товаром, то і це обвинувачення суд визнав недоведеним.

Громадянка пояснила, що мала намір розрахуватися за цей товар на касі самообслуговування і чекала брата, який мав принести їй банківську картку та була зупинена охороною магазину не після, а до металевих стійок, тобто не вийшла за межі торгового залу.

З відеозапису не вбачається заборонних знаків відвідувачам магазину «Велмарт» покидати каси з операторами з неоплаченим товаром і переходити до каси самообслуговування для оплати частини товару банківською картою. Про те, що так роблять відвідувачі, зазначив і свідок, який працює охоронцем магазину. Тобто сам охоронець магазину повідомив про випадки того, що покупці оплачують частину товару на касі з оператором, а частину — на касі самообслуговування.

Твердження прокурора про те, що якби жінку не зупинила охорона магазину, то вона б пішла геть —ґрунтуються на припущеннях.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: