Завантаження ...
banner
banner

Мешканцям центральної частини Ніжина стане спокійніше

Мешканцям центральної частини Ніжина стане спокійніше фото

5 серпня, на розі вулиць Гоголівська та Шевченка відбулася гучна благодійна акція Одеського благодійного фонду «Спарта».

Повідомляє MYNIZHYN.com

Скарги від людей на цю акцію в письмовій та усній формі протягом дня надходили до виконкому, але вплинути на це ні правоохоронці, ні ревізори муніципальної ніжинської варти не мали змоги.  Адже, згідно з законодавством благодійні фонди та організації мають право проводити свої акції в будь-якому місці без дозволу з боку міської влади.

Тому, сьогодні, 2 вересня в ході засідання виконавчого комітету ніжинської міської ради було розглянуто проєкт рішення про заборону проведення благодійних та рекламних акцій в історичній частині Ніжина та у житловій забудові.

Враховуючи інтереси містян пропозиція, взагалі заборонити проведення благодійних та рекламних кампаній, була слушна, але подібне рішення суперечить чинному законодавству України, зазначив начальник юридичного відділу ніжинської міської ради В'ячеслав Лєга.

В ході довготривалих дискусій рішення про заборону змінили на визначення конкретної локації для проведення благодійних та рекламних акцій.

Наразі благодійні та рекламні акції будуть проводитися на розі Гоголівської та Московської, адже ця ділянка знаходиться у центрі Ніжина, але житлових будинків в безпосередній близькості нема.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: