Завантаження ...
banner
banner

Дежавю по-ніжинськи

Дежавю по-ніжинськи фото

"Deja vu по-ніжинськи. Виявляється реконструкція вулиць у Ніжині завжди була предметом особливо запеклих дискусій в громаді. "Під прапором Леніна", 1975 рік" - зазначається до публікації на сторінці одного з ніжинських музеїв - HomoSovieticus

Повідомляє MYNIZHYN.com

Нагадаємо, музей “Homo sovieticus” було урочисто відкрито 1 лютого 2018 року у Гоголівському корпусі Ніжинського університету. Назва музею обрана невипадково, адже цей термін вперше використав філософ, логік та письменник-сатирик Олександр Зінов’єв. У своїй роботі “Гомо советикус” автор у сатиричному ключі характеризує радянське суспільство.

Тому не дивно, що працівники та ідейні натхненники музею досліджують життєдіяльність ніжинців за часів радянської епохи. До уваги читачів представлено вирізку, що знайшли та сфотографували працівники музею “Homo sovieticus”. На ній добре видно перипетії з оновленням центральної ніжинської алеї. Вже тоді в ніжинській громаді точилися гарячі дискусії серед прихильників збереження зелених насаджень та прибічників видалення

Пам'ятаєте слова Воланда в романі "Майстер та Маргарита" : "Люди як люди. Ну, легковажні... ну, що ж... і милосердя іноді стукається в їхні серця... звичайні люди... Загалом, нагадують колишніх... квартирне питання лише зіпсувало їх».

Отже, за вікном вже інше століття, підросло нове покоління, а ніжинці продовжують дискусії про зелені насадження. І класика літератури лише підтверджує циклічність історії!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: