Завантаження ...
banner

На Чернігівщині судитимуть екс-голову РДА

На Чернігівщині судитимуть екс-голову РДА  фото

Окружна прокуратура Чернігова направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Чернігівської РДА Віктора Коржа за фактом заволодіння бюджетними грошима та зловживання службовим становищем.

Про це Суспільному повідомила пресслужба Чернігівської окружної прокуратури. Віктор Корж цю інформацію підтвердив.

Під час досудового розслідування встановили, що наприкінці грудня 2019 року посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, заволодів бюджетними грошима. Він самостійно підготував, підписав та видав Розпорядження про припинення своїх повноважень та виплату вихідної допомоги при звільненні у розмірі понад 235 тисяч гривень.

Відповідно до законодавства на цю вихідну допомогу чиновник права не мав, йдеться в повідомленні пресслужби Чернігівської окружної прокуратури. Справу розслідували за фактом заволодіння бюджетними грошима шляхом зловживання службовим становищем (ч.2 ст. 191 КК України).

Віктор Корж у коментарі Суспільному сказав, що діяв законним шляхом. За його словами, 15 колишніх голів РДА, отримали вихідну допомогу цим самим шляхом. Що обвинувачення висунули саме йому, пов’язує з тим, що він першим звільнився і виписав собі допомогу.

«Моє розпорядження може відмінити губернатор і президент, ніхто його не відмінив»,– прокоментував Корж.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: