Завантаження ...
banner

Компромісне рішення щодо ніжинських каштанів досягнуто

Компромісне рішення щодо ніжинських каштанів досягнуто фото

Сьогодні пройшло засідання Постійної діючої комісії з питань охорони, збереження і розвитку зелених зон та водних об’єктів на території Ніжина.

Повідомляє журналістка та громадська активістка Яна Хмелюк 

ЗАТВЕРДЖЕНИЙ ПРОЕКТ РЕКОНСТРУКЦІЇ ВУЛИЦІ ГОГОЛЯ, АКТИВІСТИ, ЗАСИЛЛЯ ІНФОМАНІПУЛЯЦІЙ, КОМПРОМІСНЕ РІШЕННЯ або ЩО РОБИТИ З КАШТАНАМИ ГОГОЛІВСЬКОЇ В НІЖИНІ, усереднена вікова межа експлуатації яких дійшла до кінця?

Довідка з Правил утримання зелених насаджень:

Усереднена вікова межа експлуатації каштанів на вулицях, проїздах, площах сягає 60 років

Вік каштанів 50-60 років станом на 2021 рік

На засіданні були присутні члени комісії серед яких представники міськвиконкому, комунальних підприємств міста громадські активісти міста, активісти-автори петиції за збереження каштанів, голови громадських організацій, представники ЗМІ та небайдужі мешканці, які долучалися до дискусії, проходивши вулицею Гоголя.

Важливі моменти:

1. Експертна оцінка експертизи "Green clinic" співпала з оцінкою стану каштанів компанії, яка була замовлена в ході підготовки вулиці до реконструкції - 30-40% каштанів підлягають видаленню.

2. Представники влади врахували думку активістів всупереч затвердженому проекту та підтримали компромісну пропозицію представника активістів, щодо збереження і лікування каштанів на відрізку від будівлі соцзахисту до базару

3. Більшість членів Комісії проголосували "ЗА" компромісне рішення, запропоноване одним з представників активістів

Дивний, як на мене момент:

Коли всі активісти на чолі з М.П.Козирєвою голосують "ЗА" компромісне рішення, після позитивного голосування один з активістів починає вимагати збереження всіх каштанів... хоча компромісне рішення запропоноване саме представником противників видалення каштанів і саме це рішення підтримали навіть ті, хто відстоює повну реконструкцію Гоголівської з висадженням канадських кленів згідно з затвердженим і оприлюлненим проектом...

Значить серед активістів теж немає одностайності, якщо вони дозволяють собі йти проти своєї ж пропозиції?

Вийшла, ну, ДУЖЕ цікава дискусія!

Ми всі намагаємося знайти найоптимальніше вирішення даного питання в інтересах мешканців міста - платників податків, які наповнюють місцевий бюджет.

Детальніше згодом про хід дискусії та про своє бачення, а також ідеї від ГО "Справа Громад-Ніжин"

Підготувала Яна Хмелюк 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: