Завантаження ...
banner
banner

Жахлива статистика Чернігівщини – з 283 обстежень 11 онкологій та 40 невусів

Жахлива статистика Чернігівщини – з 283 обстежень 11 онкологій та 40 невусів фото

11 вересня, за підтримки Марини Рейко, в Hollywood Mall – ТРЦ Голлівуд пройшла реалізація соціального проекту “SkinSkan. Я бережу свою шкіру». Результат просто приголомшує своєю статистикою. Так, в результаті 283 обстежень у 11 діагностовано онкологію (рак шкіри -ред.), а ще у близько 40 диспластичні невуси. Це теж група ризику, людей направили на видалення невусів з обов’язковою гістологією.

На своїй сторінці в Фейсбук Марина Рейко написала наступне: «Приблизно місяць тому до мене звернулись представники соціального проєкту “SkinSkan. Я бережу свою шкіру». Проєкт направлений на ранню діагностику захворювань шкіри, адже це береже життя. Засновник цього проєкту – провідний український дерматоонколог Андрій Лисецький.
Знаючи, наскільки гостро стоїть в області питання раку шкіри (за даними обласного онкоцентру за поширеністю він на другому місці), я обома руками підтримала проєкт у Чернігові. На жаль, ми планували трохи більше часу приділити чернігівцям, проте обставини не дозволили лікарям побути у нас більше днів. Сподіваюсь, повторимо проєкт найближчим часом. Адже і запит людей на якісну діагностику є, і результати досліджень за 11 вересня вражаючі – з 283 обстежених 11 онкології, близько 40 диспластичних невусів. Це теж група ризику, людей направили на видалення невусів з обов’язковою гістологією.

Повідомляє newch.news

Головне, на мою думку, відсьогодні – це привернення уваги до питань ранньої діагностики, її популяризація. Багато людей не змогли сьогодні проконсультуватись з київськими спеціалістами, проте, вони явно зрозуміли, що треба звертатись до сімейних лікарів з питанням, які турбують, і не відкладати це у довгий ящик».

Після отриманих результатів важко щось коментувати. Зрозуміло одне – в Чернігові питаннями ранньої діагностики займаються небайдужі лікарі з Києва за підтримки меценатів, як Марина Рейко. А мала б займатися місцева влада маючи для цього всі можливості та ресурс. Сподіваємося, що в мерії уважно поставляться до цих результатів і наступного року в Чернігові системно підійдуть до реалізації проєктів ранньої діагностики, що врятує не одне життя. А поки хочемо всім сказати – бережіть себе та своє здоров‘я.

За підтримки Марини Рейко в Чернігові діагностували людей на захворювання шкіри
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: