Завантаження ...
banner
banner

Мрія соцпрацівниць: Ніжинському терцентру подарували 65 велосипедів

Мрія соцпрацівниць: Ніжинському терцентру подарували 65 велосипедів  фото

Нещодавно здійснилася, без перебільшення, давня мрія соціальних працівниць Територіального центру соціального обслуговування  Ніжинської міської ради. В рамках програми DOBRE вони отримали 65 сучасних велосипедів.

У п’ятницю, 17 вересня, міський голова Ніжина Олександр Кодола разом з керівником Програми DOBRE Браяном Кемплом і старшою фахівчинею з розвитку громад Програми DOBRE Наталією Сафроновою відвідали Територіальний центр соціального обслуговування та ознайомилися з результатами проекту «Покращення мобільності надання соціальних послуг жителям Ніжинської ТГ».

Так, для терцентру придбали не лише комфортні велосипеди з посиленим багажником та корзиною для доставки пакунків. А й світловідбиваючі жилети та захисні шоломи для безпеки соцпрацівників на дорозі. Також на території Центру обладнали велостоянки, станції для ремонту велосипедів.

Питання транспорту для ніжинських  соцальних працівників завжди було актуальним. Ніжин не маленьке місто, а підопічні терцентру мешкають у віддалених мікрорайонах. Соціальній працівниці часто потрібно за один робочий день кілька разів з’їздити з одного кінця міста в інший.

- Одні наші працівниці користувалися старими велосипедами, які нам подарували ще 2003 року. Вони були не нові, - розповідає директорка Ніжинського територіального центру Інесса Шаповалова. - Інші дівчата їздили на власних. У когось велосипеда взагалі не було.

Читайте також: Ніжинська міська рада покращала: презентували оновлену сесійну залу

- Сьогоднішня подія для нас надзвичайно приємна і важлива, - ділиться фахівчиня із соціальної допомоги вдома Ніжинського терцентру Тетяна Слободчикова, - У наших дівчат були сльози радості. Проїзд у громадському транспорті не дешевий.  Зарплатня у них мінімальна. Часто доводиться доставляти людям різні нелегкі пакунки. Навіть у сьогоднішній веселій пісні вдячності, яку підготували наші працівниці, співалося: “Гуманітаркою нагружені ідуть, у руках усе це несуть”. Тому нові транспортні засоби не можуть не тішити. Щиро вдячні нашому керівнику, міській владі, програмі Dobre.

Десять нових залізних коней отримають соціальні працівники з Кунашівки, яка входить до Ніжиснької громади, а також співробітники Ніжинського центру соціальних служб. Решта велосипедів слугуватимуть Терцентру.

Михайло Ломоносов для MYNIZHYN

Фото: Ніжинрада

                                    

Пісня вдячності від працівниць Терцентру 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: