Завантаження ...
banner
banner

Потрібно мобілізувати близько 1600-1700 чоловіків

Стартувала шоста хвиля мобілізації. Як і в попередні хвилі, "в небезпеці" чоловіки віком від 25 до 60 років та жінки від 25 до 50.

мобілізовані солдати з чернігівщини, чернігівщина мобілізація, мобілізовані, ніжин, нежин

Стартувала шоста хвиля мобілізації. Як і в попередні хвилі, «в небезпеці» чоловіки віком від 25 до 60 років та жінки від 25 до 50. За півтора місяця мають мобілізувати близько 1600-1700 осіб. Змусити чоловіків прийти на медичну комісію стає все важче, адже за півтора року через армію пройшло близько 12 % чоловіків області. За даними Головного управління статистики, в області 265161 чоловік постійного населення віком від 25 до 60 років (підлягають мобілізації). Але серед них є й пожиттєві «білобілетники».

Найбільш потрібні спеціальності танкістів, артилеристів, зв’язківців, офіцерів десантних військ, офіцерів і сержантів спецназу.

- Із 7 липня на збірний пункт обласного військового комісаріату вже прибувають мобілізовані з районів, — розповідає підполковник Вадим Лільчицький, заступник військового комісара області по роботі з особовим складом.

- 3 19 червня проводили оповіщення військовозобов’язаних. Чоловіки проходили попередні медичні комісії та психологічний відбір. У Чернігові проводять обласне медичне обстеження, психологи, щоб обмежити кількість, як у народі кажуть, аватарів (алкоголіків. — Авт.). Мобілізовані солдати і сержанти на місяць-півтора поїдуть до навчальних частин у Десну (Козелецький район), Старичі (Львівська область), Широкий Лан (Запорізька область). Офіцерів направлять до вищих військово-навчальних закладів, щоб поліпшити їх військові навички. Потім усіх направлять до військових частин. Упродовж двох-трьох тижнів вони проходитимуть бойове злагодження — знайомитимуться з товаришами по службі.

План п’ятої мобілізації виконали на 104 відсотки. Причина — патріотичність наших громадян і професійність військкомату. А ще, можливо, безробіття.

Мобілізовані цього разу повинні будуть замінити тих, хто був призваний у рамках третьої хвилі мобілізації.

В існуючому законодавстві не вказано, яким чином має проходити оповіщення. Але Генштаб вимагає, щоб це було виключно в світлу пору доби. «Ловили» вдома, по місцях роботи, навіть на автостанціях (підходив дільничний, просив документи, перевіряли особу по базі, сповіщали про необхідність з’явитися у військкомат).

На Чернігівщині великий відсоток тих, кого ми відсіюємо за станом здоров’я. Можна кожного другого не брати. І це стосується не тільки психічних розладів і тих, у кого є суїцидальні думки або чоловік не може воювати, бо боїться. Таких ми не списуємо, але ставимо в резерв. Нині країна потребує сильних, здорових.

Найлегше оповіщення проходило у селах. Найважче — Чернігів, Ніжин, Прилуки, Новгород-Сіверський, де хлопці спритніші, хитріші.

Техніку також вилучатимемо. Потрібні машини, які мають високу прохідність, — будівельні, інженерні. Забиратимемо з державних і приватних підприємств.

- Демобілізовані бояться, що за півроку їх відправлять в АТО знову. Може таке бути?
-
Я не знаю, що буде завтра. Може, завтра домовляться з Путіним — штик в землю і півроку святкувати.

Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №28 (1522)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: