Завантаження ...
banner
banner

Чого тільки не побачиш: що ніжинці викидають на сміття?

Чого тільки не побачиш: що ніжинці викидають на сміття? фото

Працівники комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» безперестанку «воюють» з порушниками Правил благоустрою у місті: несвідомі ніжинці викидають сміття та гілля або біля контейнерів, або взагалі за кілька метрів до них.

На поточному тижні перший заступник Ніжинського міського голови Федір Вовченко звернувся до керівництва Муніципальної варти Ніжина з проханням посилити роботу проти недбайливих громадян.

А у журналіста «УН» виникло інше цікаве запитання: що взагалі, крім звичайного побутового сміття та гілля, викидають ніжинці? Журналіст «УН», наприклад, днями побачила біля контейнеру, на одній з центральних вулиць міста, велику глиняну вазу – таку, які дарують на урочисті події. Напевно, вона стала зайвим предметом інтер’єру.  Ще – непотрібний одяг та взуття. Їх також люди досить часто позбуваються у такий спосіб, сподіваючись, що заберуть ті, хто потребує.   

А що ще викидають ніжинці на сміття? Відповідь надає заступник начальника КП «ВУКГ» Андрій Гомоляко. 

Читайте також: Решту каштанів по Гоголівській сьогодні обстежать

«Дуже часто біля сміттєвих контейнерів жителі Ніжина залишають старі меблі, сантехніку, залишки будматеріалів. Одного разу наш сміттєвоз не зміг підняти контейнер, вщент заповнений червоною битою цеглою. Хтось обережно склав використаний будматеріал прямісінько у сміттєвий контейнер – напевно, викинути поруч не дозволила совість. Комунальникам довелося його розвантажувати  вручну і вивозити машиною. Серед викинутих речей іноді можна побачити речі, які вийшли з користування: м’які іграшки, побутову техніку, предмети побуту. От, наприклад, хтось повісив годинника прямо на решітку контейнера. Влітку наші двірники знайшли на смітнику величезного іграшкового ведмедя. Останнім часом траплялися автомобільні використані покришки, кілька матраців, старих диванів, залишки дерев’яних шаф, віконних рам і навіть – банки з консервацією. Чого тут тільки не побачиш! Дуже шкода, що ніжинці не поважають працю комунальників, створюючи стихійні сміттєзвалища де заманеться. Все залежить від культурного рівня людини. А у Ніжині, на жаль, чимало несвідомих громадян», — підкреслив А. Гомоляко.

Джерело: Валентина Савчук, "Уездные новости"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: