Завантаження ...
banner
banner

Причина рейдів ніжинських муніципалів по торгових точках міста

Причина рейдів ніжинських муніципалів по торгових точках міста фото

Окрім проведення у навчальних закладах уроків, на превеликий жаль, учні встигають зловживати алкогольними напоями, про те, яку шкоду організму завдає вживання алкоголю та паління цигарок, переймається керівництво ДНЗ "НАПЛЧО" та МСП-ВАРТА не оминають увагою і торгові точки, де здійснюється торгівля даним видом товарами.

Утім, за словами інспекторів-ревізорів, однією з основних причин цього негативного явища є недотримання працівниками торгових закладів встановлених правил продажу таких товарів неповнолітнім. Тому працівники Муніципальна Варта Ніжин, на письмове звернення керівництва ДНЗ "НПАЛЧО" проводять відповідні рейди для попередження та виявлення фактів реалізації дітям алкоголю та тютюну.

Під час профілактичного відпрацювання працівники нашого підприємства, провели роз'яснювальну бесіду, з власниками суб'єктами господарювання, які розташовані неподалік від навчальних закладів.

‌-Ми попереджаємо продавців про адміністративну відповідальність у разі продажу алкоголю та цигарок неповнолітнім та нагадуємо, що при появі сумнівів, щодо віку покупця вони зобов'язані перевірити його паспортні дані, а при застосуванні додатку "Дія" відповідно його реальну відповідність, натиснувши на штрих код власнику даного документа.

-Порушників чинного законодавства чекає відповідальність, передбачена частиною другою статті 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також матеріали направляють у Державну фіскальну службу для анулювання ліцензії на продаж підакцизних товарів та накладення штрафних санкцій.

Джерело:  Муніципальна Варта Ніжин

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: