Завантаження ...
banner
banner

Хронологія вбивства поліцейського: питань більше ніж відповідей

Хронологія вбивства поліцейського: питань більше ніж відповідей фото

Повідомляє ресурс 0462.ua

Що сталося

Офіційна заява поліції говорить про те, що у суботу, 2 жовтня, після опівночі група молодиків завдала тілесних ушкоджень поліцейським. Внаслідок цього один з них загинув. Попередньо відомо, що загиблому чоловіку завдали понад 20 ударів у голову. Другу жертву нападу доставили до лікарні. За цим фактом поліція Чернігівської області відкрила кримінальне провадження та призначила службове розслідування.

Стався злочин у мікрорайоні Масани – через дорогу від супермаркета АТБ та розважального центру «Базис» – біля будинку №15 на вулиці Незалежності.

На момент інциденту обидва поліцейських перебували у відпустці та були у цивільному одязі. Убитий – 30-річний капітан, старший оперуповноважений відділу міграційної поліції Артур Єрохін.

Вбивство поліцейського на Масанах. Що відомо на цю годину, фото-1

Інший постраждалий – також капітан, старший оперуповноважений в особливо важливих справах відділу боротьби зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми Володимир Савон.

Кого затримали?

Спочатку поліція відзвітувала про те, що затримала шістьох молодиків, які можуть бути причетні до події.

Утім, пізніше у справі залишилося 4 підозрюваних, які за версією поліції безпосередньо завдавали тілесні ушкодження поліцейським: Дмитро Тунік 2003 року народження, Ярослав Сапожніков 2004 року народження, Олександр Двойнос 2002 року народження та Ілля Євчук 2004 року народження. Усі вони – чернігівці. Тільки одному з них уже виповнилося 18 років.

Крім того, підозрюваним у грабежі проходить 32-річний чернігівець. Він забрав сумку одного з потерпілих. 

Що показали відеокамери

«Для встановлення об’єктивної картини інциденту поліція опитує свідків, вивчає відео з камер спостереження», – заявили у поліції.

А тим часом у соцмережах ширяться записи з тих самих камер спостереження супермаркету і з мобільного телефону з місця побиття через дорогу від магазину. Вочевидь, це знімав хтось із часників нападу чи їхній товариш.

На першому відео (час – 23:22 ще 1 жовтня у п’ятницю) видно, що біля входу до магазину відбувається конфлікт. Людина, яку можна ідентифікувати, як Артура Єрохіна штовхає юнака у жовтій курточці, в той час як чоловік, якого можна ідентифікувати, як Володимира Савона знаходиться поряд ймовірно тримаючи куртку свого товариша.

Вбивство поліцейського на Масанах. Що відомо на цю годину, фото-2

Між Єрохіним та хлопцем у жовтій куртці зав’язалася бійка. У процесі вони виходять з поля зору камер. На наступних відео видно як Володимир Савон забігає до супермаркету. Потім за ним туди заходять чотири молоді людини.

Вбивство поліцейського на Масанах. Що відомо на цю годину, фото-3

Інше відео – з часом близько 23:30 вже з торгівельного залу АТБ. Тут видно, що група з чотирьох молодиків (у одного з них у руках жовта куртка) заходить за Володимиром Савоном до магазину, а потім витягують з-між рядів до кас людину (ймовірно, це Савон). Один з чоловіків, що стоїть над ним – у довгій темній курточці з перехрещеними стрілами на спині. У процесі лежачого б’ють кілька разів кулаком в голову. Після цього молодики йдуть.

Вбивство поліцейського на Масанах. Що відомо на цю годину, фото-4

Третє відео – о 23:41 – людина, яка лежала на підлозі в залі на своїх двох ногах виходить з АТБ і підходить до юнаків, серед яких є вже згадуваний хлопець, одягнений у темну курточку з перехрещеними стрілами. Він та його напарник відводять майбутню жертву – вочевидь направляються через дорогу.

Вбивство поліцейського на Масанах. Що відомо на цю годину, фото-5

Далі – вже відео з телефонів свідків або учасників побиття. Тут також видно час – 00:06 вже суботи, 2 жовтня. На землі лежать майже нерухомі Єрохін та Савон. Юнаки копають їх ногами і руками в спину та по голові, демонструють оператору закривавлені долоні.

Чи викликали поліцію в АТБ

Жваве обговорення у соцмережах викликало байдужість працівників та відвідувачів супермаркету. Мовляв, ніхто не втрутився і не викликав поліцію. Хоча видно, що з хлопцями спілкується хтось в уніформі супермаркета, а касирка озирається на те, що відбувається. Відбувається і діалог молодиків з покупцями, після чого останні просто йдуть.

Утім, як виявляється, поліцію все ж хтось викликав. Тож звинувачення на адресу працівників супермаркету, які нібито ігнорували злочин, безпідставні. У коментарі нашим колегам із Суспільного керівник патрульної поліції Чернігова Андрій Думич підтвердив, що екіпажі приїжджали на місце першого конфлікту у супермаркеті. Проте коли саме і подробиці не повідомляє, посилаючись на ведення слідства Національної поліцією.

Натомість сайт gorod.cn.ua, посилаючись на слова працівників охоронної фірми «Явір-2000», яка співпрацює з мережею магазинів АТБ, пише, що в ту ніч виклик на тривожну кнопку не надходив, хоча це – звична справа, коли трапляються і дрібні інциденти: спроба винести товар без оплати чи навіть перебування без маски.

У самому супермаркеті журналістам 0462.ua відмовилися коментувати події тієї ночі, запропонувавши писати запит.

Опитані нами мешканці мікрорайону також заявили, що нічого вночі не чули, а побачену вранці стрічку на місці убивства сприйняли як початок робіт з благоустрою на цій території.

Поліція просить всіх, хто міг стати свідком події звернутися за номером телефону (093) 853-41-16.

Суд

Відкрито кримінальне провадження за п.12 частини 2 статті 115 (умисне вбивство, скоєне за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 статті 186 (грабіж, поєднаний з насильством, або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

По першому пункту винуватцям у разі доведення їхньої вини суд може дати від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. По другому – від 4 до 6 років в’язниці.

Сьогодні, 4 жовтня, у Деснянському суді обирають запобіжний захід для підозрюваних. Щодо одного з них уже ухвалили рішення – 60 діб арешту.

Триває розслідування, у ході якого поліція встановлює всі обставини події та роль кожного у скоєнні злочинів.

В якому стані другий постраждалий

Наступного дня після побиття родичка правоохоронця, якого доставили до лікарні, писала, що Володимир Савон у важкому стані. Утім, вже у понеділок, 4 жовтня стало відомо, що стан потерпілого – задовільний. У нього діагностували струс головного мозку і численні забійні рани голови.

Вбивство поліцейського на Масанах. Що відомо на цю годину, фото-6

Також у соціальних мережах опублікували звернення з проханням надати допомогу сім'ї капітана поліції Артура Єрохіна. Його дружина залишалася з двома неповнолітніми дітьми.

• номер картки ПриватБанку – 5457 0822 2382 0908. Єрохіна Вероніка Дмитрівна.

Для лікування другого постраждалого також організовано збір коштів

• номер картки ПриватБанку – 5168 7451 0502 2864. Савон Ольга

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: