Завантаження ...
banner
banner

Виконком проголосував за корегування тарифів "НіжинТеплоМереж"

Виконком проголосував за корегування тарифів "НіжинТеплоМереж" фото

У Ніжині підвищили вартість тепла для бюджетних організації та інших установ. Сьогодні в ході засідання виконавчого кабінету Ніжинської міської ради було розглянуто питання щодо підвищення тарифів для населення.

18 жовтня на позачерговому засіданні до членів виконкому звернулися представники "НіжинТеплоМережі" стосовно корегування діючих тарифів для населення, адже зросли витрати на енергоносії, газ, електрику, воду, а також збільшилася мінімальна заробітня плата.

Наразі тариф на опалення для населення 2036 грнГкал. ТОВ "НіжинТеплоМережі"  наголошує на необхідності встановлення нового тарифу у розмірі 2667. Отже, пропонується збільшити вартість опалення майже на 31 відсоток.

Варто зауважити, що нещодавно був підписаний  Меморандум щодо врегулювання питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води.

Згідно нього компентусувати різницю в тарифах пропонується за рахунок місцевих бюджетів, а також державної субвенції.

За словами очільника Уряду, у Меморандумі чітко визначено, що для незмінності тарифів у 2022 році держава передасть і спрямує до місцевих бюджетів ПДФО у розмірі 4%, тобто додатково не менше 11 млрд грн.

В ході жвавого обговорення члени виконкому підтримали проєкт рішення щодо корегування тарифів.

В результаті - для бюджетних установ та інших підприємств та організацій вартість тепла зросла, для населення залишилася на рівні минулого року.

Різниця в тарифах ляже на "плечі" міського бюджету.

"Ми корегуємо тарифи згідно пропозиції "НіжинТепломережі" та з врахуванням ситуації на газовому ринку. Але для населення воно не застосовується", - підкреслив міський голова Олександр Кодола.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: