Завантаження ...
banner
banner

Держслужбовицю з Ніжинщини засуджено за підробку документів

Держслужбовицю з Ніжинщини засуджено за підробку документів  фото

Ніжинською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт за вчинення посадовою особою кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.2 ст.191(заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), ч.1 ст.358 (підробка службових документів та їх використання), ч.2 ст.190 (шахрайство) КК України.

Державний службовець категорії «В» - головний державний виконавець Борзнянського районного відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) упродовж лютого-вересня 2020 року, будучи представником влади, всупереч вимогам ст.161847 Закону України «Про виконавче провадження», діючи умисно, переслідуючи намір особистого збагачення, з метою заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, не будучи наділеною правом отримувати грошові кошти від громадян в якості сплати заборгованості за кредитним договором по виконавчому провадженню, отримала від матері боржника, яка не була стороною виконавчого провадження, гроші на загальну суму 22 тис. грн. у рахунок сплати заборгованості по виконавчому провадженню.                                                   

Отримані гроші на депозитний рахунок органу ДВС посадовець не зарахувала, а незаконно заволоділа ними, розпорядившись на власний розсуд.

Крім того,  державний службовець, будучи звільненою із посади головного державного виконавця, у листопаді 2020 року виготовила фіктивні документи - довідки з реквізитами районного ДВС, до яких внесла завідомо неправдиві відомості про сплату боргу боржником на загальну суму 22 000 грн., які підписала, тим самим надала їм статус офіційного документа, з метою подальшого використання для незаконного заволодіння грошовими коштами.   

У результаті вчиненого посадовець незаконного заволоділа грошовими коштами на суму 22 000 грн.                                                         

Відповідно до вироку суду від 13.10.2021 посадовця визнано винуватим у вчиненні злочинів та призначено остаточне покарання у виді 2 (двох) років обмеження волі, з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, строком 2 (два) роки.                                      

 Наразі вирок не вступив в законну силу.

Ніжинська окружна прокуратура

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: